Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σάλτσα, τουρσί και αλεύρι από τα χωράφια του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας που καλλιέργησαν τα χωράφια με κανόνες βιολογικής γεωργίας
Σάλτσα, τουρσί και αλεύρι, με πρώτες ύλες από τα χωράφια που καλλιέργησαν με τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας, έφτιαξαν τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ, δημιουργώντας τα πρώτα επεξεργασμένα προϊόντα του Αγροκτήματος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια μεγάλη γιορτή που διοργανώθηκε στην κοινότητα, όλοι όσοι εργάστηκαν στο αγρόκτημα διασκέδασαν, παρασκευάζοντας και συσκευάζοντας σάλτσα από ντομάτες και πιπεριές τουρσί.

«Μετά από πολλά χρόνια που το αγρόκτημα είχε μείνει ακαλλιέργητο, έπειτα από τη συνταξιοδότηση του μοναδικού αγροτεχνίτη του, η καλλιέργεια του συνόλου των 130 στρεμμάτων του ξαναξεκίνησε μέσω χορηγίας του Ιδρύματος Λάτση» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του αγροκτήματος, Θανάσης Τσιούμπας, διευκρινίζοντας ότι απασχολούνται δύο αγρότες και ισάριθμα μέλη της κοινότητας που είναι στην κοινωνική επανένταξη ενώ πολλές φορές, τους επισκέπτονται και παιδιά από τον παρακείμενο Ξενώνα Ασυνόδευτων Προσφύγων της «Άρσις».