Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεύτερο βραβείο καλύτερης πόλης κέρδισαν οι Σέρρες

Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 32 σχολεία

Mε το δεύτερο βραβείο-ΒEST CITY AWARDS (Bραβείο καλύτερης Πόλης) για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 32 σχολεία, βραβεύτηκε ο Δήμος Σερρών.

Τα βραβεία BEST CITY AWARDS απευθύνονται σε φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχουν να επιδείξουν την τελευταία τριετία νέες καινοτόμες ιδέες, λύσεις ή τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έγινε από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στις 12 Ιουλίου 2016.

Ο Δήμος Σερρών υπέβαλλε αίτηση για αξιολόγηση με τίτλο: «Η ηλιακή ενέργεια δίνει τη ώθηση στα σχολεία του Δήμου Σερρών» και αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις 32 σχολικές στέγες, για την υλοποίηση της οποίας αφιερώθηκε πλήθος εργατοωρών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το τμήμα Παιδείας του Δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Σερρών, τα οφέλη που προκύπτουν για το Δήμο είναι πολλαπλά: Αύξηση της χρήσης της ηλιακής ενέργειας, μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα, μείωση των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε ειδική τελετή στην Αθήνα στις 24 Οκτωβρίου 2016.

“Είμαι υπερήφανος για την βράβευση του Δήμου μας. Πολλά συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του Δήμου. Το βραβείο ανήκει και σε αυτούς. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα Δήμο σύγχρονο και ελκυστικό. Θέλουμε οι πολίτες του Δήμου αλλά και οι επισκέπτες του, να αισθάνονται ότι “είναι ωραίο να ζεις στις Σέρρες”, δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: Τον τσάκωσαν με τις δύο χρυσές λίρες και κοσμήματα που είχε κλέψει νωρίτερα
Τα ανωτέρω κλοπιμαία, αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους
Χαλκιδική: Τον τσάκωσαν με τις δύο χρυσές λίρες και κοσμήματα που είχε κλέψει νωρίτερα
Μεγάλη επιχειρήση στη Θεσσαλονίκη: Φύλλο και φτερό το σπίτι που έμεινε η 38χρονη βομβίστρια
Οι Αρχές επί ποδός μετά την φονική έκρηξη στην Αγίου Δημητρίου - Τι φέρεται να βρέθηκε στο σπίτι βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με πληροφορίες του...
Μεγάλη επιχειρήση στη Θεσσαλονίκη: Φύλλο και φτερό το σπίτι που έμεινε η 38χρονη βομβίστρια