Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δεκάδες πρόσφυγες σε απεργία πείνας στον καταυλισμό της Σούδας

Δεκάδες πρόσφυγες σε απεργία πείνας στον καταυλισμό της Σούδας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης και μετά από πληροφορίες για επαναπροωθήσεις στην Τουρκία
Αναβρασμός επικρατεί στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο με τους πρόσφυγες να ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Η πληροφορία που διέρρευσε εντός του καταυλισμού ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί σε συνδυασμό με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των προσφύγων.

Ήδη, από νωρίς το πρωί, δεκάδες άτομα ξεκίνησαν απεργία πείνας, με συνθήματα, όπως «είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα», ενώ προειδοποιούν και με κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης της Χίου.

Στο δημοτικό καταυλισμό της Σούδας, εδώ και περίπου δέκα ημέρες, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο καταυλισμός της Σούδας από το πρωί της Δευτέρας έχει περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του Λιμενικού.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα σίτισης και ενοικίου

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση τροφίμων για το σωματείο «Γέροντας Παΐσιος»