Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων Ειδικής Αγωγής στο ΥΜΑΘ (φωτο – βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων Ειδικής Αγωγής στο ΥΜΑΘ (φωτο – βίντεο)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Δουλεύουμε με μισθούς πείνας και κινδυνεύουμε να χάσουμε την κάλυψη δαπανών από το ΕΟΠΥΥ»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα κάνουν μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων και Υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Πλήθος εργοθεραπευτών και λογοθεραπευτών διαμαρτύρονται ενάντια σε πρόσφατη τροπολογία που περικόπτει τις αποζημιώσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών, καλούν τον ΕΟΠΥΥ να παρατείνει τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Μαρτίου το ισχύον καθεστώς κάλυψης δαπανών «Ειδικής Αγωγής» για τους ασφαλισμένους, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτεί ο κλάδος ουσιαστικά και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής».

Σημειώνεται ότι η πρόταση από το υπουργείο για αλλαγή στους όρους των συμβάσεων έγινε αιφνιδιαστικά στις 22 Δεκεμβρίου και έτσι εν μέσω εορτών δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια διαβούλευση. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να δουλεύουν με μισθούς πείνας, η δουλειά τους υποβαθμίζεται, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι ουσιαστικά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κάλυψη δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ευτελισμό της επιστημοσύνης τους αλλά και της θεραπευτικής διαδικασίας που αποτυπώνεται μέσα από την κοστολόγηση του έργου τους. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για κάθε συνεδρία πχ εργοθεραπείας ή για ειδικούς παιδαγωγούς είναι 1,23 Ευρώ! Εκτιμούν δε πως δημιουργείται φαύλος κύκλος, όπου οι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής θα υποαμοίβονται εξαιτίας της μειωμένης παροχής του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι γονείς δεν θα μπορούν να αναλάβουν το κόστος των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στα παιδιά τους.

Γιώργος Καλλίνης

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τη Ζάκυνθο

Αιφνίδια αλλαγή φρουράς σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ