Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκατοντάδες νεκρά πουλιά στο Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας

Εκατοντάδες νεκρά πουλιά στο Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Εστάλη δείγμα σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για να διευκρινιστούν τα αίτις του θανάτου τους
Δεκάδες πουλιά, κυρίως κύκνοι, φαλαρίδες και φλαμίνγκο, εντοπίστηκαν νεκρά στη λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνης του νομού Ροδόπης. Μέλη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας ειδοποιήθηκαν άμεσα για το γεγονός και μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για περίπου 200 νεκρά πουλιά.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συνέλεξαν δείγματα από τα πουλιά προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες εξετάσεις σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και να διευκρινισθoύν τα αίτια θανάτου.

Πάντως, όπως εκτιμά η βιολόγος Ευτέρπη Πατετσίνη από τον Φορέα Διαχείρισης, ο θάνατός τους οφείλεται μάλλον στην έλλειψη τροφής και την εξάντληση λόγω του ψύχους που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες.

"Ωστόσο, επειδή είχαμε κρούσμα γρίπης των πτηνών πριν από έναν μήνα στον Εβρο, ελήφθησαν τα δείγματα προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πατετσίνη προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια των μεσοχειμωνιάτικων καταμετρήσεων υδρόβιων πουλιών που έγιναν την περασμένη βδομάδα, εντοπίστηκαν και άλλα νεκρά πουλιά σε όλες της λιμνοθάλασσες της περιοχής.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μ. Κόλλια – Τσαρουχά: Κομματικά υποκινούμενα τα μπλόκα των αγροτών

50 εργαζόμενοι δημιούργησαν τα γραφεία των ονείρων τους και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό (photos)