Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έφιππες περιπολίες σε εθνικούς δρυμούς με θεσσαλικά άλογα

Τι προτείνει η Ένωση εκτροφέων αλόγου φυλής Θεσσαλίας

Έφιππες περιπολίες στους εθνικούς μας δρυμούς για την αποτροπή πυρκαγιών, λαθροξυλείας αλλά και γενικότερα, για την προστασία του περιβάλλοντος ή για την εύρεση ανθρώπων που έχουν χαθεί και την παροχή πρώτων βοηθειών, προτείνει η Ένωση εκτροφέων αλόγου φυλής Θεσσαλίας.

"Στο πλαίσιο της ανάδειξης της αυτόχθονης φυλής αλόγου έχουμε υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τη συγκρότηση ομάδας με τέσσερις ιππείς που θα περιπολούν σε εθνικούς δρυμούς όπως στη Βάλια Κάλντα", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης εκτροφέων Θεόδωρος Σδρούλιας, με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας για τη διαχείριση του αυτόχθονου πληθυσμού αλόγων φυλής Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της Zootechnia.

Η Ένωση εκτροφέων άλογου φυλής Θεσσαλίας δραστηριοποιείται σε όλο τον θεσσαλικό χώρο με πάνω από πενήντα εκτροφείς και 850 άλογα, που είναι υπό καθεστώς διατήρησης της σπανίας φυλής.

"Και όταν μιλάμε για θεσσαλικό άλογο", τονίζει ο κ. Σδρούλιας, "αναφερόμαστε σε άλογο που έσυρε το άρμα του Αχιλλέα και φυσικά, ο Βουκεφάλας, το άλογο που πουλήθηκε 13 χρυσά τάλαντα, ποσό μυθικό για την εποχή του αλλά και για σήμερα, αφού ποτέ άλογο στη ιστορία δεν πουλήθηκε με τέτοια ποσό, με σημερινή αντιστοιχία στα 320.000 ευρώ".

Αξιόλογο, καλός σύντροφος, εύκολα εκπαιδεύσιμο, ανθεκτικό, είναι, σύμφωνα με τον κ. Σδρούλια, κάποια από τα χαρακτηριστικά του θεσσαλικού αλόγου, που σήμερα χρησιμοποιείται στην ελεύθερη ιππασία, στην τουριστική και θεραπευτική ιππασία, στους αγώνες ιππικής αντοχής και στην εκπαίδευση των παιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν τις «Λαζαρίνες», ένα παλιό ξεχωριστό έθιμο που έχει συνδεθεί με την Ανάσταση του Λαζάρου και προαναγγέλλει τον...
Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο
Το 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Γιάννης Ρίτσος. Ο Ποιητής της Ρωμιοσύνης» επέστρεψε στο σπίτι του, στην Πόλη και στο Ζωγράφειο
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο