Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κλειστή εδώ και 1,5 χρόνο η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δεν έχουν ολοκληρωθεί από το φθινόπωρο του 2015 οι εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης του κτιρίου
Κλειστή για περίπου ενάμισι χρόνο εξακολουθεί και παραμένει η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί από το φθινόπωρο του 2015 οι εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Το έργο ξεκίνησε με χρονοδιάγραμμα τριών μηνών, ενώ λειτουργούσε κατά τμήματα μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015 οπότε και έκλεισε οριστικά. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών οφείλεται σε πρόσθετες εργασίες που προέκυψαν και ιδιαίτερα σε προβληματική λειτουργία στο σύστημα διαρροών.

Παράλληλα με τις εργασίες στην Κεντρική Δημοτική βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται έργα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής.

Στο θέμα της καθυστέρησης των εργασιών αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, στο “Πρακτορείο 104,9 fm”.

“Έπρεπε να ξεκινήσουν οι εργασίες στα δύο κτίρια γιατί πρόκειται για κατασκευές 20ετίας και έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και χρειάζονται αναβαθμίσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας”, υποστήριξε ο κ. Παππάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με τα κτίρια και μετά τις ανακατασκευές θα παραδοθούν εκσυγχρονισμένα και φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ εκτίμησε ο αντιδήμαρχος πως τα έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σε ένα μήνα περίπου θα επαναλειτουργήσουν τα δύο κτίρια.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης των “Εντάξει”, Σωκράτης Δημητριάδης, ισχυρίστηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως “κανονικά το έργο έπρεπε να τελειώσει σε 92 ημέρες και έχουν περάσει πάνω από 500. Έχει σοβαρότατα θέματα η μελέτη και η κατασκευή, οι απαντήσεις του Δήμου είναι ελλιπείς και σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με την ισχύουσα νομοθεσία. Υπάρχει υπέρβαση του έργου κατά 200.000 ευρώ περίπου, που καλούνται οι Θεσσαλονικείς να πληρώσουν γιατί η διοίκηση Μπουτάρη προχώρησε σε μια ατυχής -όπως οι ίδιοι την χαρακτήρισαν- μελέτη. Ατυχία είναι που έχουμε αυτούς για διοίκηση”.