Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανταλλαγή προτάσεων για την αστική ανθεκτικότητα της Θεσσαλονίκης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ανοιχτή συνεδρίαση στο δημαρχείο στο πλαίσιο συμμετοχής της Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων

Με την ευκαιρία της επιλογής της Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων (100 Resilient Cities) του Ιδρύματος Rockefeller πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα, στις 17:00, συνεδρίαση στο Δημαρχείο της πόλης με ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για μία πιο λειτουργική, πιο νοικοκυρεμένη Θεσσαλονίκη, η οποία θα διαχειρίζεται τους πόρους, τους πολίτες και τις υποδομές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

“Οι Εκατό Ανθεκτικές Πόλεις είναι μία πρωτοβουλιά του Ιδρύματος Ροκφέλερ για πόλεις σε όλο τον κόσμο να γίνουν πιο ανθεκτικές σε περιβαλλοντικές κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις. Στόχος είναι να συγκροτηθεί ένα στρατηγικός σχεδιασμός και με κατάλληλες κινήσεις να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που φθείρουν τον αστικό ιστό” όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο, 104,9 fm”, το μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης United Societies of Balkan, Κώστας Φράγκος και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να ανταποκριθούν στις συναντήσεις ανταλλαγής δημιουργικών ιδεών.“ Καλούμε τους πολίτες, ανθρώπους κάθε ηλικίας να έρθουν να συζητήσουμε, όχι μόνο να έρθουν να ακούσουν αλλά να προτείνουν, να εισηγηθούν απόψεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των ιδεών τους”.

Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε στη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία του προγράμματος 100 Ανθεκτικές Πόλεις. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλείται να αναλάβει σημαντικές δράσεις προκειμένου να θέσει τα θεμέλια και για μία ολοκληρωμένη στρατηγική αστικής ανθεκτικότητας.

Ο όρος αστική ανθεκτικότητα (urban resilience), περιγράφει την πόλη ως σύστημα που ανακάμπτει, προσαρμόζεται και εξελίσσεται σε διάλογο με το περιβάλλον της και σχεδιάζεται συνεχώς, με τους πρωταγωνιστές της, ειδικά στη συνθήκη της κρίσης, ικανούς να αναπτύσσουν αντανακλαστικά στον περίγυρο των συνεχόμενων πιέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Πώς περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας όταν πήρε φωτιά το σπίτι τους στα Γιαννιτσά την ώρα που διάβαζαν για τις ενδοσχολικές εξετάσεις
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του
Σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης, συνέδεσε το όνομά του με τη ίδρυση μεγάλων μουσείων μουσείων
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του