Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τα χαρακτηρίζει εκδηλώσεις ρατσισμού και μισαλλοδοξίας  ...

Εκδηλώσεις ρατσισμού και μισαλλοδοξίας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τα επεισόδια έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου και καταδικάζει κάθε ενέργεια η οποία έχει στόχο τα μικρά παιδιά, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη μόρφωση όλων, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας.

"Για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, με τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Αφορμή ήταν η υποδοχή 9 μαθητών και μαθητριών από προσφυγικούς καταυλισμούς τα οποία πρόκειται να φοιτήσουν στο σχολείο. Ολιγομελής ομάδα της λεγόμενης Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου, αποτελούμενη από ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, προκάλεσε ένταση χωρίς περαιτέρω γενίκευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει κάθε ενέργεια, η οποία έχει ως στόχο μικρά παιδιά και υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας.

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες του Ωραιοκάστρου να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα και να δώσουν απάντηση στους ολιγάριθμους ακροδεξιούς που δυναμιτίζουν την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων".

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Άρχισαν οι αιτήσεις για το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου

Φεστιβάλ «Γυναικεία Κραυγή» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη