Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 20 πιάτα με γεύση… Φεστιβάλ! (ΦΩΤΟ)

Τρως και… ψηφίζεις!

Με αφορμή τη νέα ενότητα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (δείτε ΕΔΩ τον οδηγό επιβίωσης του typosthes.gr) FOOD VS FOOD, η πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε μια γαστριμαργική γιορτή γεμάτη εκπλήξεις. Από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου, 20 εστιατόρια της πόλης θα προτείνουν ένα πιάτο αφιερωμένο στο φεστιβάλ, το οποίο θα περιλαμβάνεται στα μενού τους, θα βαθμολογείται από το κοινό και από κριτική επιτροπή και στο τέλος θα αναδειχθεί το καλύτερο πιάτο.

Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 10 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 έως τις 10 Μαρτίου και ώρα 23:00

Όσοι συμμετέχουν στην ψηφοφορία θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν προσκλήσεις προβολών για την κινηματογραφική σεζόν 2016-2017.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:

  • Δημήτρης Κοπαράνης
  • Γεωργία Δώδου
  • Νίκος Στεφανίδης

Δείτε τα εστιατόρια και τα πιάτα που προσφέρουν.

Ο κήπος του Θερμαϊκού

Λεπτοκομένο συκώτι, ψημένο στην σχάρα, με σάλτσα από κόκκινο κρασί και βωλίτη

Καβουρμάς με πουρέ γλυκοπατάτας, ψητό μανούρι και σως καπνιστής πάπρικας

Η Νέα Φωλιά

Σαλάτα λάχανο με καπνιστή πανσέτα Καρδίτσας, πιπεριά Φλωρίνης και σως ροδιού

Χοζεβά Καφέ-Μεζέ

Ρεβύθια με σπανάκι

Ίωνος - Στοά Δραγούμη

Βurger με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, γέμιση από χειροποίητο λουκάνικο Τσουμαγιάς, χειροποίητο ψωμί, cheddar, αυγό μάτι, καραμελωμένα κρεμμύδια με πιπερόμελο, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και σαλάτα μεσκλάν με ντοματίνια

Κεφαλογραβιέρα Κρήτης σε καταΐφι με μαρμελάδα πορτοκάλι

Ταλιατέλες τομάτας από την Τήνο με φρέσκιες καραβίδες και σάλτσα από bisque με ημίλιαστη τομάτα, creme fraiche και φρέσκο σχοινόπρασο

Plaisir Brasserie

Φρέσκο φιλέτο τσιπούρας σχάρας με ζεστή πατατοσαλάτα και μυρωδικά

Κριθαρότο με ποικιλία μανιταριών και βούτυρο τρούφας

Γεμιστό κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα ροδιού

Κοτόπουλο τυλιχτό, γεμιστό με μανιτάρια, γραβιέρα και βυζαντινή σάλτσα ροδιού

Ριζότο άγριων μανιταριών με κρέμα πορτσίνι, λάδι τρούφας και φρέσκια μαύρη τρούφα

Κριθαρότο με καπνιστή μπριζόλα

Σπανάκι τσιγαριστό με κουκουνάρι και σως με μπλε τυρί

Αυγά μάτια με καβουρμά Κομοτηνής, ημίσκληρο κασέρι Σοχού, σε τσέρκι από χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης

Ταλιατέλες με άγρια μανιτάρια, πάστα φουντουκιού και φρέσκια μαύρη τρούφα

By the cook

Μοσχαράκι με μανιτάρια σε μαύρη μπύρα με πουρέ καρότου

Ζύθος Ντορέ

Αρνίσια κεμπάπ σε πίτα, με σάλτσα γιαουρτιού, πάπρικα, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι

Η κουζίνα της Αγλαΐας

Συκώτι μοσχαρίσιο με καραμελωμένα κρεμμύδια και ατζέμ πιλάφι

Φανός της Πόλης

Μποχτσαδάκια πολίτικα από μοσχαράκι κοκκινιστό τυλιγμένο με μελιτζάνα στο φούρνο και γιαουρτοσάλτσα με δυόσμο και κόλιανδρο. 

Για να ψηφίσεις πάτα ΕΔΩ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ