Με αφορμή τη νέα ενότητα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης «Food vs. Food», 20 εστιατόρια της πόλης δημιούργησαν και πρότειναν ένα πιάτο αφιερωμένο στο φεστιβάλ, το οποίο συμπεριέλαβαν στο μενού τους για ένα μήνα. Κοινό και κριτική επιτροπή βαθμολόγησαν τα πιάτα και έτσι αναδείχθηκαν τα καλύτερα!
Στο νέο τμήμα του φεστιβάλ Food versus Food, προβλήθηκαν 9 ντοκιμαντέρ τα οποία αποκάλυψαν όλες τις όψεις της τροφής: Μνήμη, πολιτισμός, ανθρώπινο δικαίωμα, ζωή.
Ειδικότερα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που οργάνωσε το φεστιβάλ για το καλύτερο πιάτο έχουν ως εξής:
Το βραβείο κοινού για το Καλύτερο Πιάτο
απονεμήθηκε στο Εστιατόριο Extravaganza για το πιάτο ριζότο άγριων μανιταριών με κρέμα πορτσίνι, λάδι τρούφας και φρέσκια μαύρη τρούφα.Το Βραβείο του Καλύτερου Πιάτου του Φεστιβάλ
απονεμήθηκε σε 2 εστιατόρια λόγω ισοβαθμίας: Ειδικότερα, απονέμεται στα εστιατόρια ΖΥΘΟΣ ΝΤΟΡΕ και Φανός Της Πόλης.
Το πιάτο του ΖΥΘΟΣ ΝΤΟΡΕ ήταν αρνίσια κεμπάπ σε πίτα, με σάλτσα γιαουρτιού, πάπρικα, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι
Το πιάτο του εστιατορίου Φανός Της Πόλης ήταν μποχτσαδάκια πολίτικα από μοσχαράκι κοκκινιστό τυλιγμένο με μελιτζάνα στο φούρνο και γιαουρτοσάλτσα με δυόσμο και κόλιανδρο.
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:
Δημήτρης Κοπαράνης
Γεωργία Δώδου
Νίκος Στεφανίδης
Τα 20 εστιατόρια της πόλης που συμμετείχαν ήταν:
Ακαδημία
Αψέντι
By the cook
Γιουκάλι
Ζύθος
Ζύθος Ντορέ
Η κουζίνα της Αγλαΐας
Η Νέα Φωλιά
Ίωνος - Στοά Δραγούμη
Ο κήπος του Θερμαϊκού
Plaisir Brasserie
Φανός της Πόλης
Χοζεβά Καφέ-Μεζέ