Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student το μονοθέσιο «Thireus R»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τη νέα έκδοση του αγωνιστικού της μονοθεσίου παρουσίασε η ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό μονοθέσιων αγωνιστικών αυτοκινήτων για σπουδαστές, "Fomula Student", μετέχει ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ομάδα παρουσίασε τη νέα έκδοση του αγωνιστικού της μονοθεσίου, το βελτιωμένο για το 2017 "Thireus R". "Οι κύριοι πρωταγωνιστές μας είναι οι φοιτητές μας, είναι ένα δικό τους έργο, οι καθηγητές έχουμε περισσότερο συντονιστικό ρόλο" σημειώνει μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Αλέξης Κερμανίδης, που τονίζει ότι η προσπάθεια του ελληνικού πανεπιστημίου ξεκίνησε στο τέλος του 2008, όταν μια ολιγάριθμη ομάδα επτά φοιτητών "αποφάσισε να εμπλακεί σε αυτή τη δραστηριότητα αφού το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν είχε αντίστοιχη ομάδα".

Η πρώτη ομάδα ξεκίνησε με μικρό αρχικό αριθμό φοιτητών και συμμετοχή με στόχο την σταδιακή συμμετοχή στα τρία διαφορετικά μέλη του Διεθνούς Διαγωνισμού "ένα κομμάτι που αφορά το διαγωνισμό σε σχέδια του αυτοκινήτου, ένα κομμάτι που αφορά ένα αυτοκίνητο που δεν είναι πλήρως κατασκευασμένο και ένα τμήμα που αφορά το τελικό πλήρως κατασκευασμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο Formula και μετέχει σε δυναμικά αγωνίσματα" εξηγεί ο κ. Κερμανίδης.

Η ομάδα των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας αφού έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς που αφορούσαν στο σχεδιαστικό κομμάτι προχώρησε και "στη συνέχεια τα σχέδια μετουσιώθηκαν σε μια πραγματική κατασκευή, κάτι που έγινε μερικά χρόνια αργότερα" αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

"Από τότε η ομάδα συμμετέχει στο ανώτερο επίπεδο του διαγωνισμού το Class 3 που σημαίνει τα αγωνίσματα στους διεθνείς διαγωνισμούς" τονίζει ο κ.Κερμανίδης και ταυτόχρονα μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου της βελτιωμένου μονοθεσίου, του επονομαζόμενου "Τhireus R".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη