Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το Σάββατο φτάνει στην πόλη η Αλεξάνδρεια Φλόγα!

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ονοματοδοσία του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελευθερίου Κορδελιού σε κλειστό Γυμναστήριο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΣΙΔΗΣ»

Το Σάββατο 1η Απριλίου ο Δήμος Κορδελιού-Εύοσμου θα υποδεχθεί  την  Αλεξάνδρειο Φλόγα στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου στις 15.50, συμμετέχοντας για 4η χρονιά στη Λαμπαδηδρομία  που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 12ου Διεθνή Μαραθωνίου Δρόμου « Μέγας Αλέξανδρος» .

Την Αλεξάνδρειο Φλόγα θα υποδεχθούν ο Δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, ως μέλος της Επιτίμου Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου  Μαραθωνίου με τον Παραολυμπιονίκη συνδημότη Δημήτρη Ζησίδη, παρουσία αθλητικών συλλόγων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ομαδικών και ατομικών αθλημάτων που κατέκτησαν πρωταθλήτρια  παγκόσμια, πανευρωπαϊκή, ή πανελλήνια νίκη  κατά την αθλητική περίοδο 2015-2016.

Αμέσως μετά την λήξη της τελετής υποδοχής της Αλεξανδρείου Φλόγας, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμή του Παραολυμπιονίκη δημότη Κορδελιού Ευόσμου κ. Δημήτρη Ζησίδη ο οποίος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο  στο Αγώνισμα της Σφαιροβολίας στην Αγωνιστική κατηγορία: F32

«Η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου γίνεται πράξη και ο Δήμος μας αποδίδει στον κορυφαίο Ελληνα Παραολυμπιονίκη και συνδημότη μας, τον Δημήτρη Ζησίδη, την τιμή που οφείλει, δίνοντας το όνομά του στο κλειστό Γυμναστήριο της γενέτειρας του. Τιμούμε τον αθλητή που δόξασε την Ελλάδα, όντας το σύμβολο της θέλησης, της πίστης και της δύναμης αποτελώντας διαχρονικό πρότυπο ήθους και μεγαλείου ψυχής» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ονοματοδοσία του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελευθερίου Κορδελιού επί της οδού Α. Παπάγου σε κλειστό Γυμναστήριο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΣΙΔΗΣ» καθώς και η απονομή τιμητικών πλακετών τόσο στον Παραολυμπιονικη όσο και στον προπονητή του Λάζαρο Στεφανίδη.

« Η Νίκη  του Δημήτρη Ζησίδη είναι  μια γροθιά στο στομάχι  όλων μας, αρκεί να βάλουμε τον εαυτό μας να καθίσει στο δικό του καρότσι, γιατί τότε μόνον  μπορούμε πραγματικά να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος και το μεγαλείο της Νίκης του. Και αντ' αυτού δυστυχώς  - η ζωή του - εν έτη 2017-  είναι επιβαρυμένη από προκαταλήψεις, ταμπού και στερεότυπα κοινωνικής απαξίωσης και ρατσισμού για την διαφορετικότητα του και η καθημερινότητα  του  γεμάτη εμπόδια πρόσβασης και νοοτροπίας » δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Χατζηβρέττας.

Να σημειωθεί πως στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη η άφιξη της Αλεξάνδρειας Φλόγας του Μαραθωνίου στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ, την οποία θα υποδεχθεί η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo στην Πύλη Εμπορίου και θα τη μεταφέρει στο Τόξο της Πύλης ΧΑΝΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε