Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκέψεις για ένταξη προσφυγόπουλων στον πρωινό κύκλο μαθημάτων

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ανανιάδη

“Γίνονται κάποιες σκέψεις από το Υπουργείο Παιδείας, τα παιδιά των προσφύγων που έχουν παρακολουθήσει τον απογευματινό κύκλο, να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους την επόμενη σχολική χρονιά, στον πρωινό κύκλο μαθημάτων” είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104.9, ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, αναφερόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να επαναληφθεί και την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν, ο γ.γ. του υπουργείου Γιάννης Παντής, η επιστημονική ομάδα που έχει συγκροτηθεί από το υπουργείο Παιδείας και ασχολείται με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και εκπαιδευτικοί.

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι: «Όπως τα παιδιά που μένουν σε διαμερίσματα και πηγαίνουν σε κοντινά σχολεία, φοιτούν στον πρωινό κύκλο και υπάρχουν και τάξεις υποδοχής στα σχολεία, επιχειρείται το ίδιο να ισχύσει και για τα παιδιά που παρακολούθησαν τον απογευματινό πρόγραμμα εκπαίδευσης» και συμπλήρωσε: «Όπου υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας με μεγάλο αριθμό προσφύγων, θα συνεχιστεί ο απογευματινές κύκλος κύκλος εκπαίδευσης, όπως ισχύει από τις 14:00-18:00 προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και τα παιδιά που δε παρακολούθησαν φέτος το πρόγραμμα».

Ο κ. Ανανιάδης, είπε ότι στην Κεντρική Μακεδονία περίπου 600 παιδιά προσφύγων παρακολουθούν το πρόγραμμα εκπαίδευσης και σημείωσε ότι «Υπάρχει εμπειρία με τα παιδιά που ήρθαν από την Αλβανία και από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα παιδιά αυτά φοίτησαν σε διαπολιτισμικά σχολεία, σε τάξεις προσαρμογής και κάτι τέτοιο θα γίνει με τα παιδιά των προσφύγων».

Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις από το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

O περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα σίτισης των μαθητών στα σχολεία, «Σχολικά Γεύματα», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ.: «Έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα και ήδη εφαρμόζεται σε 20 σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συνολικά 60 σχολεία αναμένεται να ενταχθούν φέτος στο πρόγραμμα και θα σιτίζονται συνολικά 10.000 παιδιά. Το μενού είναι πολύ καλό και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και από την πλευρά των γονέων και από την πλευρά των εκπαιδευτικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί