Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Θα εστιάσει στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής δημοσιογραφία

Το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα "International Journalism and media organizations in a turbulent age: European and Asian perspectives" συνδιοργανώνουν, από 16-23 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και η έδρα Jean Monnet "European Integration", η Deutsche Welle Academie και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου (Beijing Foreign Studies University).

Το Θερινό Σχολείο θα εστιάσει στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής δημοσιογραφία και οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί στην Ασία και στην Ευρώπη, σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

Το διεπιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και στην ενδυνάμωση δεξιοτήτων σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στη διεθνή δημοσιογραφία αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε Ευρώπη και Ασία.

Οι εισηγητές του Θερινού Σχολείου είναι καθηγητές, από το ΑΠΘ, την Deutsche Welle Academie, το Beijing Foreign Studies University και δημοσιογράφοι από εθνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τους διογρανωτές, είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη ένα θερινό σχολείο με διεθνείς συνεργασίες, εστιασμένο στη διεθνή δημοσιογραφία και πρωταρχικός στόχος είναι να αναδειχθεί το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του ΑΠΘ και να καταστεί το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ διεθνής εκπαιδευτικός πόλος με διαρκή δυναμική και σημαντικές διεθνείς συνεργασίες.

Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το ειδικό έντυπο αίτησης συμμετοχής στον ιστότοπο http://www.joursummerschool.org, ενώ όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο email: [email protected].

Την προσπάθεια στηρίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης-ΕΣΗΕΜΘ, το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης-Thessaloniki Convention Bureau, η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων-ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Xinhua News Agency.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»