Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κάθε βήμα… μετράει για μία καθαρή Νέα Παραλία!

Στις 8 Ιουνίου τρέχουμε στην Παραλία για καλό σκοπό

Η ΤΕΝΑ σε συνεργασία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», μας προσκαλεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, να συμμετέχουμε στη δράση «Πράσινες Διαδρομές». Σκοπός τους είναι η οικονομική ενίσχυση της εθελοντικής οργάνωσης LosLampicos για την αγορά ειδικών καθαριστικών υλικών και εργαλείων που θα αξιοποιηθούν για τον καθαρισμό της Νέας Παραλίας, μέσα από μια σειρά δράσεων της οργάνωσης.

Στις «Πράσινες Διαδρομές ΤΕΝΑ» μπορούν να συμμετέχουν όλοι, περπατώντας και καταγράφοντας τα βήματα τους στον ειδικό ηλεκτρονικό βηματομετρητή που θα δοθεί δώρο σε όσους λάβουν μέρος. Με τη σειρά της η ΤΕΝΑ θα προσφέρει για κάθε βήμα ένα χρηματικό ποσό μέχρι τη συγκέντρωση των 4.000€.

Το μεγάλο ραντεβού είναι την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ., στην “Ελιά του Μασούτη” πλησίον του Λευκού Πύργου στην Παραλία Θεσσαλονίκης για  να συγκεντρώσουμε όλοι μαζί βήματα και να προσφέρουμε έτσι στην ενίσχυση του σκοπού .

Παράλληλα, όσοι θέλουν να συμμετέχουν νωρίτερα στις «Πράσινες Διαδρομές ΤΕΝΑ», μπορούν να επισκεφτούν επιλεγμένα καταστήματα «Μασούτης»* στις 1,2,5,6 & 7 Ιουνίου, να πάρουν δώρο το βηματομετρητή και να συγκεντρώσουν βήματα για τη δράση κατά τη διάρκεια των αγορών τους.

Ελάτε να τρέξουμε  μαζί για μία καθαρή πόλη. Κάθε μας βήμα μετράει!

Η ιστορία των Los Lambicos

Εν έτει 2014 μια ομάδα εθελοντών της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κινητοποιηθεί για να μείνουν τα μάρμαρα της Νέας Παραλίας -κι όχι μόνο αυτά- καθαρά από συνθήματα, tagging και μουτζούρες. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι τον Απρίλιο του συγκεκριμένου έτους, ομάδα οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης έγραψε συνθήματα όχι μόνο στα μάρμαρα, αλλά και στο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου και, δυστυχώς, και πάνω στον ίδιο τον Λευκό Πύργο. «Τότε είναι που περάσαμε από το "κάποιος πρέπει να τα καθαρίσει" στο "θα τα καθαρίσουμε εμείς"» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ομάδας, που έλαβε το πιο εύγλωττο όνομα: Los Labicos.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα μέλη της ομάδας, όλοι εθελοντές, εξορμούν στην πόλη και τα κάνουν όλα ..."λαμπίκο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πληρωμές εισιτηρίων με κάρτα από 26/5 – Γιατί έχει καθυστερήσει
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος για τα εισιτήρια με κάρτα αλλά και τη νέα συνήθεια να μπαίνουν στο Μετρό χωρίς εισιτήριο
Μετρό Θεσσαλονίκης: Πληρωμές εισιτηρίων με κάρτα από 26/5 – Γιατί έχει καθυστερήσει