Σύσκεψη των τεσσάρων Περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας (Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Χρήστου Μέτιου, Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη ) στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 14:00, καθώς οι περιφερειάρχες έχουν δηλώσει ανοικτά την αντίθεσή τους με την κατασκευή και λειτουργία συνολικά 38 σταθμών διοδιών στην Εγνατία Οδό.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτη την απόφαση «της κυβέρνησης και της "Εγνατία Οδός ΑΕ" να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν συνολικά 38 σταθμούς διοδίων στο μεγαλύτερο οδικό άξονα της Βόρειας Ελλάδας». Σε γραπτή δήλωσή του, μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι «η Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σπίρτζη αποτελεί αναπτυξιακή ταφόπλακα όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα, καθώς ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας είναι ο μεταφορικός, τουριστικός, συγκοινωνιακός και εξαγωγικός μοχλός της».
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είχε ζητήσει την επανεξέταση του θέματος και είχε γνωστοποιήσει την ανάληψη πρωτοβουλίας για το θέμα, με τη σύγκληση των συναδέλφων του Περιφερειαρχών
Την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών τους η εγκατάσταση των νέων σταθμών διοδίων, είχαν εκφράσει δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι δέκα πόλεων της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού (Κοζάνη, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Νέστος, Παγγαίο, Αμφίπολη, Λαγκαδά και Καβάλα), σε συνάντηση που είαν πραγματοποιήσει στις 7 Ιουνίου στην Καβάλα, μετά από σχετική πρωτοβουλία της δημάρχου της πόλης, Δήμητρας Τσανάκα.