Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μυλόπουλος για ΟΑΣΘ: Τέλος στο σπάταλο μοντέλο, το ξέρουν οι Θεσμοί

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την κρατικοποίηση

"Είχαμε έναν ΟΑΣΘ, που κόστιζε δύο φορές πάνω απ' ότι κόστιζαν οι δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας. Και η Αθήνα έχει 3 με 4 φορές περισσότερο πληθυσμό. Ήταν ένα μοντέλο που κόστιζε γενικότερα περισσότερο στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη". Αυτό τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 fm" o πρόεδρος της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ" Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο ίδιος σχολιάζοντας την αποϊδιωτικοποιήση του ΟΑΣΘ επισήμανε πως: "με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται η τάξη σε ένα τοπίο που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη και το οποίο ήταν σπάταλο, ήταν άναρχο και υποβαθμισμένο. Η Θεσσαλονίκη αποκτά δύο δημόσιους φορείς, έναν που θα εποπτεύει και έναν που θα λειτουργεί. Ότι θα γίνει είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ ότι γίνονταν ήταν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος".

Για αυτούς που ισχυρίζονται ότι ο ΟΑΣΘ θα έπρεπε να μείνει ιδιωτικός και άρα να μην επιδοτείται από το κράτος, ο πρόεδρος της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.", είπε ότι: "το εισιτήριο θα έπρεπε να αυξηθεί 4 με 5 φορές περισσότερο. Δεν μπορεί ένας ιδιώτης να επιδοτείται από το κράτος. Αν γίνονταν αυτό, θα έπρεπε το εισιτήριο να είναι πολύ πιο ακριβό. Η κοινωνία δεν το αντέχει θέλει φθηνές και καλές συγκοινωνίες. Είναι κοινωνικό αγαθό, ο πολίτης χρησιμοποιεί τη συγκοινωνία για να πάει στη δουλειά του".

Ο Γιάννης Μυλόπουλος επισήμανε πως: "το εισιτήριο θα μείνει στην ίδια τιμή, ο οργανισμός θα είναι δημόσιου χαρακτήρα και δεν θα υπάρχει η σπατάλη από τον ΟΑΣΘ. Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο 16 εκατομμύρια πήγαιναν από το κράτος στα μερίσματα των μετόχων, άρα στις τσέπες τους. Αν επενδύαμε δύο τέτοια ποσά, δηλαδή 32 εκατομμύρια θα είχαμε ανακαινίσει όλο τον στόλο. Δια νόμου τα μερίσματα έχουν περάσει σαν κόστος λειτουργίας του Οργανισμού. Αυτός είναι ο λόγος που ενώ το κράτος δίνει λεφτά, αυτά πηγαίνουν στις τσέπες των μετόχων".

Τέλος, επισήμανε ότι για αυτή την κίνηση έχουν ενημερωθεί οι Θεσμοί. "Αρκετές εφημερίδες σήμερα αναφέρουν ότι έχουν ενημερωθεί οι θεσμοί. Ξέρω ότι υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ που λένε ότι η Πολιτεία μπορεί να καταργεί ή να αντικαθιστά ιδιώτες που παρέχουν δημόσιο έργο όταν παρουσιάζουν ζημία. Κατά τη γνώμη μου το μόνο αρνητικό είναι ότι άργησε να γίνει", τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ