Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ξάνθη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου

Ξάνθη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση νότια της Ξάνθης

Υπό έλεγχο τέθηκε από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση, στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου, στα όρια του δήμου Τοπείρου, νότια της Ξάνθης.

Η φωτιά που έκαψε πενήντα περίπου στρέμματα δασικής έκτασης, οφειλόταν σε αναζωπύρωση μικρής εστίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, με ικανό αριθμό αντρών και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου Pezetel (PZL), τα οποία πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απετράπη μεγαλύτερη καταστροφή ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στην χώρα και ενός από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη παραποτάμια δάση, όπως είναι αυτό του Νέστου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Σε γνωστή ψαροταβέρνα έφαγε ο Γιούνκερ στη Θεσσαλονίκη

Από πιο πρόβλημα υγείας κινδυνεύουν περισσότερο οι ψηλοί άνδρες;