Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο κόσμος «αγκάλιασε» και φέτος τα «Πυλαιώτικα»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Με το μοίρασμα του παραδοσιακού «ατζέμ πιλάφ», αλλά και με μια «sold out» συναυλία της Λιζέτας Καλημέρη κορυφώθηκαν οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2017», που διοργάνωσε στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πολλαπλές μουσικές βραδιές και σεβασμό στην παράδοση τιμήθηκε ο Πολιούχος της Πυλαίας Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης.

Με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν την Τρίτη με τη μουσική συναυλία των ιδιαίτερα αγαπητών στο τοπικό κοινό Εύης Κουτσαυτάκη και Σωκράτη Παπαϊωάννου, τη συναυλία της Λιζέτας Καλημέρη την Τετάρτη και να κορυφώνονται χτες βράδυ με μια μουσική εκδήλωση, όπου μοιράστηκε το «ατζέμ πιλάφ» από τις κυρίες του Α’ ΚΑΠΗ Πυλαίας και όπου πρωταγωνίστησαν τα παραδοσιακά τοπικά χορευτικά συγκροτήματα: το ΚΑΠΗ Πυλαίας, η Ένωση Ποντίων Πανοράματος, οι Νέοι Πυλαίας, οι Ενήλικοι Πυλαίας, ο Πολιτιστικός σύλλογος «Φιλάρετος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα».

Ιδιαίτερη στιγμή των εκδηλώσεων, η προχθεσινή συναυλία της Θεσσαλονικιάς ερμηνεύτριας Λιζέτας Καλημέρη, του Δημήτρη Κεχαγιά και της ταλαντούχας Δέσποινας Σκέντου που ενθουσίασε το κοινό.

Τραγουδώντας τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και κλείνοντας τη συναυλία, την οποία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού μας συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, όλοι οι αντιδήμαρχοι, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου και ο πρώην γενικός γραμματέα συντονισμού Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ερμηνεύοντας τις μεγάλες επιτυχίες του μεγάλου Πυλαιώτη τραγουδιστή Πασχάλη Τερζή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Μη ορθή μεταφορά της ευρωπαϊκής οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο για την καταπολέμησητης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διαπίστωσε η...
Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»
Ο ηλικιωμένος άνδρας υποστήριξε ότι κόλλησε το γκάζι στο αυτοκίνητό του και για τον λόγο αυτό προκάλεσε το σοκαριστικό τροχαίο στη Ναύπακτο
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»