Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με λαμπρότητα ο εορτασμός Αγίας Παρασκευής στον Σταυρό (ΦΩΤΟ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με τον Μητροπολίτη Ιερισσού Θεόκλητο, παρουσία του δημάρχου του Κρούσεβατς οι εκδηλώσεις

Ιδιαίτερο χρώμα είχε ο φετινός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής, Πολιούχου του Σταυρού, καθώς τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο κ. Ντράγκι Νεστόροβιτς, δήμαρχος του Κρούσεβατς, του αδελφοποιημένου σερβικού δήμου με τον δήμο Βόλβης.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουλίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος.

Ακολούθησε, λιτανεία της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του Σταυρού, συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, ενώ την παρακολούθησαν με κατάνυξη, Έλληνες και ξένοι, κάτοικοι και τουρίστες.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, το πρωί πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Κρούσεβατς, επίσημος προσκεκλημένος του δήμου Βόλβης, μετέβη στο κτίριο του Δημαρχείου, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Οι δυο δήμαρχοι, για μια ακόμα φορά ανανέωσαν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που τους ενώνουν τα τελευταία χρόνια, με κοινό συνδετικό κρίκο την αδελφοποίηση των δυο δήμων Βόλβης και Κρούσεβατς.

Στην ανταλλαγή δώρων που ακολούθησε, ο δήμαρχος Κρούσεβατς έλαβε από τον κ. Λιάμα, ένα ανάγλυφο σήμα του δήμου Βόλβης, καθώς και έναν πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει τον Στρυμονικό κόλπο. Ο κ. Νεστόροβιτς από την πλευρά του, πρόσφερε στον δήμαρχο Βόλβης μια εντυπωσιακή σύνθεση με τα εμβλήματα των δυο δήμων.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, ολοκληρώθηκαν με την παραδοσιακή Γιορτή της Σαρδέλας, κατά την οποία προσφέρθηκαν θαλασσινά εδέσματα σε όλους τους επισκέπτες, ενώ χορευτικά συγκροτήματα και ορχήστρα, ψυχαγώγησαν τους παρευρισκόμενους έως αργά το βράδυ, σε ένα μοναδικό λαϊκό γλέντι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι
Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή τους από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών
Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι
Μητσοτάκης: Δίκαιη η νίκη της Ισπανίας - Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική δεν αρκούν οι σταρ
«Θα έρθει και η ώρα γι' αυτό», απάντησε για το εάν η Ελλάδα θα φιλοξενήσει στο μέλλον κάποια μεγάλη αθλητική διοργάνωση
Μητσοτάκης: Δίκαιη η νίκη της Ισπανίας - Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική δεν αρκούν οι σταρ