Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λιγότερες κατά 80% φέτος οι πυρκαγιές στην Κεντρική Μακεδονία

Υψηλός ο κίνδυνος σήμερα για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Μείωση σε ποσοστό 80% στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, έχουμε φέτος τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Πουλτίδης, Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104.9fm".

"Έχουμε μια πολύ καλή χρονιά φέτος, στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια ήσυχη χρόνια, χωρίς μεγάλες πυρκαγιές. Σε σχέση με πέρσι, είμαστε σε ποσοστό 80% κάτω. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο" επισήμανε, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορίας 3) για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Ο κ. Πουλτίδης υπογράμμισε ότι "έχουμε περισσότερα περιπολικά της πυροσβεστικής σήμερα. Εφαρμόζουμε αυξημένα μέτρα πυροπροστασίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Εστιάζουμε κυρίως στη Θεσσαλονίκη στο Σέιχ Σου και στη Χαλκιδική όπου φιλοξενείται ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών".

"Απευθύνω έκκληση σε όλους τους εκδρομείς και όχι μόνο, αλλά και σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι σήμερα είναι μια επικίνδυνη ημέρα λόγω των ανέμων" τόνισε ο κ. Κώστας Πουλτίδης και συγκεκριμένα συμβούλεψε τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας:

-Να προσέχουν τις μετακινήσεις τους και τη χρήση μηχανημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

-Να αποφεύγουν τη χρήση γυμνής φλόγας, δηλαδή σε καμία περίπτωση να μην πετάνε αποτσίγαρα.

-Οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, απαγορεύεται να καίνε τα ξηρά χόρτα από τις αυλές τους.

-Σχετικά με τις παράνομες χωματερές, πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να πετάνε έπιπλα και ότι άλλο τους περισσεύει σε ρεματιές και χαράδρες.

-Οι αγρότες να μην καίνε λόγω του αέρα τα υπολείμματα των καλλιεργειών τους, διότι η φωτιά μπορεί να επεκταθεί και στις δασικές εκτάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ