Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα με ταξί (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα με ταξί (ΦΩΤΟ)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Συνελήφθησαν πέντε άτομα από το λιμενικό στη Θεσσαλονίκη - Κατασχέθηκαν πάνω από 5.600 πακέτα
Πέντε (05) αλλοδαποί συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για κατοχή και εμπορία πέντε χιλιάδων εξακοσίων τριάντα τριών (5.633) συνολικά πακέτων λαθραίων τσιγάρων και εκατόν τριάντα τεσσάρων (134) συνολικά λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, σε έναν εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, κατά την έξοδό του από την οικία του που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στην κατοχή του τριάντα (30) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν ακόμη δύο (02) εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, επίσης κατά την έξοδό τους από την ίδια οικία, με σκοπό να παραλάβουν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων από ταξί το οποίο είχε καταφτάσει στο σημείο. Μετά τη διενέργεια ελέγχου στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν εντός του χώρου των αποσκευών του δύο χιλιάδες τετρακόσια εξήντα (2.460) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του επίσης συνελήφθησαν.

Ακολούθησε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των τριών (03) πρώτων συλληφθέντων κατά την οποία βρέθηκαν τριακόσια δεκάξι (316) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και σαράντα εννέα (49) συσκευασίες λαθραίου καπνού, ενώ σε έτερη νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη δεύτερη οικία τους, η οποία χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, βρέθηκαν χίλια οκτακόσια είκοσι επτά (1.827) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και ογδόντα πέντε (85) συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Τέλος, διενεργήθηκε έρευνα σε μεταφορική εταιρεία κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν χίλια (1.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ευρεθέντα καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το ανωτέρω όχημα.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
My Market: H αλυσίδα που επενδύει στην εκπαίδευση

Άνοδος 1% του πληθωρισμού τον Ιούλιο