Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στέλιος Παππάς: Οι μέτοχοι ΟΑΣΘ έβαλαν 20 εκατομμύρια και πήραν 424

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Καθήκον μου να προσφύγω στη δικαιοσύνη», αναφέρει ο Στ. Παππάς

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ, γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του κρατικού πλέον οργανισμού, Στέλιος Παππάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι καθήκον μου να το πράξω».

 Μάλιστα, ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με την απόφαση των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ -που χθες συνεδρίασαν και αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων- ο κ. Παππάς επέστησε την προσοχή τους σημειώνοντας: «Να δω τι θα κάνουν όταν ξεκινήσω εγώ με τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη».

Τονίζοντας ότι παρακολούθησε τη χθεσινή συνάντηση των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ, ο κ. Παππάς κληθείς να σχολιάσει τη θέση τους για τα ποσά που λάμβαναν μηνιαίως, σημείωσε: «έβαλα τα γέλια με τη συγκεκριμένη τους τοποθέτηση. Τι σημασία έχει εάν έπαιρναν 500 ή 600 ευρώ το μήνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να τα παίρνουν. Δηλαδή βρίσκουμε κάποιον και του δίνουμε το προαναφερόμενο ποσό;» διερωτήθηκε ο ίδιος. Πρόσθεσε: «Με χαριστικές συμφωνίες που έστησαν και την κομματική πελατεία οι μέτοχοι έβαλαν ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ και πήραν συνολικά 424 εκατ. ευρώ. Έπαιρναν ποσά που δεν δικαιούνταν».

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως «φάνηκε ότι κάποιοι μέτοχοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι γινόταν τόσα χρόνια στον ΟΑΣΘ, ενώ αυτοί που κινούσαν τα νήματα της διαχείρισης συνολικά στον οργανισμό έχουν αποθρασυνθεί πλήρως».

Σχολιάζοντας δε την τελευταία πρόταση της παλαιάς διοίκησης του ΟΑΣΘ, για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο 1,30-1,40 ευρώ, ώστε να "τρέχει" ο οργανισμός χωρίς προβλήματα, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Ούτε με το 1,30 θα τους έβγαινε η διαχείριση. Με τα έξοδα στα 150 εκατ. ευρώ και τα έσοδα στα 50 εκατ. ευρώ θα έπρεπε να το αυξήσουν στα 3 ευρώ τουλάχιστον».

Απαντώντας δε σε αυτά που υποστηρίζουν οι μέτοχοι του ιδιωτικού ΟΑΣΘ ότι σήμερα στους δρόμους κυκλοφορούν λιγότερα αστικά λεωφορεία, έναντι των στοιχείων που δίνει η διοίκηση του οργανισμού, αλλά και ότι το μεταφορικό κόστος για το επιβατικό κοινό είναι πλέον αυξημένο, ο κ. Παππάς αρκέστηκε στην εξής φράση: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Τι ποινή ζητά για Γιαννακόπουλο
Δεν έχει περάσει ούτε ένα 24ωρο από τον δεύτερο τελικό της GBL και την είσοδο του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο για να...
Ολυμπιακός: Τι ποινή ζητά για Γιαννακόπουλο
Αρμενία: Σύλληψη έξι υποψηφίων της φιλορωσικής αντιπολίτευσης λίγο πριν τις εκλογές
Οι συλληφθέντες ανήκουν στο κόμμα του Ρωσοαρμένιου δισεκατομμυριούχου Σαμβέλ Καραπετιάν, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό
Αρμενία: Σύλληψη έξι υποψηφίων της φιλορωσικής αντιπολίτευσης λίγο πριν τις εκλογές
Ουκρανική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη: Απάντηση Ζελένσκι στο όχι Πούτιν για συνάντηση
Η επίθεση σημειώθηκε την τελευταία ημέρα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, της σημαντικότερης οικονομικής διοργάνωσης της Ρωσίας
Ουκρανική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη: Απάντηση Ζελένσκι στο όχι Πούτιν για συνάντηση