Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αιρέσεις και πανθρησκεία σε πανορθόδοξη συνδιάσκεψη

Αιρέσεις και πανθρησκεία σε πανορθόδοξη συνδιάσκεψη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Πραγματοποιείται στην Κατερίνη

Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της «ΚΘ' Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων διά θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

Με θέμα «Ψευδοπροφήτες - Ψευδομεσσίες και έσχατα», οι εργασίες άρχισαν χθες, υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Συμμετέχουν εντεταλμένοι ένδεκα Ορθόδοξων Εκκλησιών και εβδομήντα τεσσάρων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Η συνδιάσκεψη διεξάγεται υπό την προεδρία του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων και φιλοξενείται από τον μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο.

Στο μήνυμά του, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Σε εποχή πρωτοφανούς πολύπλευρης κρίσης, όπως η σημερινή, ουτοπικές, ανορθολογικές και αντιγραφικές προσεγγίσεις των εσχάτων ευρίσκουν εύκολη απήχηση και αποδοχή διεθνώς. Είναι γνωστό, ότι η ορθόδοξη θεώρηση των εσχάτων δεν τα κατανοεί ως τέρμα της ιστορίας που συνοδεύεται από δυσπερίγραπτα και πρωτοφανή γεγονότα, όπως κάνουν αποκλειστικώς ικανός αριθμός αιρετικών κινήσεων και κατ' επίφασιν χριστιανοί μελλοντολόγοι, βασιζόμενοι σε αυθαίρετες, παράδοξες και υποκειμενικές ερμηνείες βιβλικών χωρίων. Τα έσχατα μέσα στον λειτουργικό χρόνο του μυστηρίου της Εκκλησίας είναι διαρκής, συνεχής, ζωντανή αίσθηση και γεύση της Βασιλείας του Τριαδικού Θεού και κοινωνία της ακτίστου δόξης του».

Πρώτη εισήγηση στη συνδιάσκεψη έγινε από τον μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ με θέμα «Ο Κύριος ώφθη και είπεν». Ο ομιλητής τόνισε μεταξύ άλλων πως «Στην Αγία Γραφή διαβάζουμε ότι κατά καιρούς ο Θεός φανέρωνε στους ανθρώπους που επέλεγε, δηλαδή στους προφήτες, τις αποφάσεις και το θέλημά του, με πολλούς τρόπους. Τα κύρια γνωρίσματα των αληθινών προφητών είναι η επαλήθευση των εξαγγελιών του Θεού, η συμφωνία των προφητικών επαγγελιών με το θέλημα του Θεού κά. Ο Θεός, μέσω των προφητών καλεί άνδρες και γυναίκες σε μετάνοια, που μαζί με πολλά άλλα αποτελούν τον πυρήνα της διδασκαλίας τους».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή – Απεργία υπαλλήλων

Με ρεσιτάλ αρχίζει το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης