Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επεισοδιακή καταδίωξη συμμορίας έξω από τη Θεσσαλονίκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι δράστες μετέφεραν παράνομους αλλοδαπούς

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 34 και 38 ετών (αδέρφια), σε βάρος των οποίων, αλλά και πέντε ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Απείθειας, Συμμορίας, Αντίστασης, Απόπειρας σωματικής βλάβης και Εξύβρισης με έργο.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18-12-2017) στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τύπου «VAN», ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης κατά την οποία οι δράστες προσπάθησαν να εμβολίσουν τα υπηρεσιακά οχήματα, ενώ στην περιοχή της Νικόπολης εγκατέλειψαν το όχημα τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή.

Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή τους, οι δράστες προέβαλαν αντίσταση προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά (19) αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο έναντι χρηματικού ποσού κι έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Μη ορθή μεταφορά της ευρωπαϊκής οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο για την καταπολέμησητης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διαπίστωσε η...
Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»
Ο ηλικιωμένος άνδρας υποστήριξε ότι κόλλησε το γκάζι στο αυτοκίνητό του και για τον λόγο αυτό προκάλεσε το σοκαριστικό τροχαίο στη Ναύπακτο
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»