Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Γεύμα Αγάπης» για δεκάδες άπορες οικογένειες (ΦΩΤΟ)

Απόλαυσαν χθες ένα εορταστικό ζεστό οικογενειακό τραπέζι σε εκδήλωση του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Σε μία ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής έστρωσαν και φέτος το πλούσιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι για δεκάδες οικογένειες επωφελούμενες του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, άποροι συνάνθρωποί μας με τις οικογένειές τους γευμάτισαν, διασκέδασαν και χαμογέλασαν, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, στο καθιερωμένο πλέον Γεύμα Αγάπης που διοργανώνει ο δήμος, με αφορμή τις μεγάλες εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, και το οποίο παρατέθηκε χθες, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Δενδροφυτρεία). Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του πυκνού πλέγματος της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, με το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αγάπης, της αλληλεγγύης και της στήριξης στα δοκιμαζόμενα μέλη της κοινωνίας μας να πλημμυρίζει την αίθουσα.

Το μήνυμα της σταθερής και έμπρακτης στήριξης των ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας μέσα από τις κοινωνικές δομές, τα προγράμματα και τις δράσεις του δήμου, για τα οποία -όπως τόνισε- «οι διεκδικητικοί αγώνες για τη διεύρυνση και συνέχισή τους δεν πρόκειται να σταματήσουν», έστειλε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθυνόμενος στους συνανθρώπους μας που παραβρέθηκαν στο χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης, παροτρύνοντάς τους να μη διστάζουν να ζητάνε από τις υπηρεσίες του δήμου ό,τι κι αν χρειάζονται. «Να μη διστάζετε, να μην ντρέπεστε, να μην φοβάστε να έρχεστε και να ζητάτε ό,τι έχετε ανάγκη από το δήμο μας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «οι κοινωνικές μας υπηρεσίες, τα Δημοτικά μας Ιατρεία, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και όλες μας οι κοινωνικές δομές είναι πάντα ανοιχτές για να σας παρέχουν με αξιοπρέπεια και γενναιοδωρία όλα όσα χρειάζεστε». «Με πίστη, αγώνα και κόπο, κάνουμε τα πάντα, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και με το παραπάνω, ώστε να μη λείψει τίποτα βασικό από τις οικογένειες των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερες και περισσότερες ανάγκες», τόνισε ο δήμαρχος.

«Διανύουμε δύσκολες εποχές που δυσχεραίνουν και αυξάνουν δυστυχώς καθημερινά τις ανάγκες όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης ζητώντας και αυτός από τη μεριά του, όσοι έχουν ανάγκη να μην διστάζουν να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

«Η ψυχή μας αγαλλιάζει…»

Το φετινό Γεύμα Αγάπης πραγματοποιήθηκε με την απλόχερη, ευγενική χορηγία δύο δημοτών του δήμου, του επιχειρηματία Μάριου Ίννου (Moi Lounge Bar) και της συνταξιούχου Αναστασίας Πλακίδα, οι οποίοι έλαβαν τις θερμότερες ευχαριστίες της διοίκησης του δήμου για την ενίσχυση της προσπάθειας του δήμου να εκφράσει αγάπη και αλληλεγγύη σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. «Η ψυχή μας αγαλλιάζει προσφέροντας στον συνάνθρωπο», δήλωσε η κυρία Πλακίδα και προέτρεψε όλους «να βοηθήσουν με ό,τι και όσο μπορεί ο καθένας».

Τυχερή της χρονιάς και της… βασιλόπιτας, η μικρή Βασιλεία που κέρδισε το φλουρί και τις ευχές όλων. Στο Γεύμα Αγάπης του δήμου παραβρέθηκε και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, ενώ το «παρών» έδωσαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρή Γεννήτσαρη, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σιμητόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, Γιάννης Πασιαλής, Ολυμπία Κορδά, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη και οι τοπικές σύμβουλοι Πεύκων Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη και Τάνια Κιουμουρτζίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη