Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχονται 80 υπόγειοι κάδοι στο κέντρο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αυτό το φθινόπωρο σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου

Προχωρά η υπογειοποίηση 80 κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το "πράσινο φως" που άναψε το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% των χρημάτων θα προέρχονται από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το υπόλοιπο 25% από τα ανταποδοτικά τέλη.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για την καθαριότητα, Θωμά Ψαρρά, οι διαδικασίες για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων θα ξεκινήσουν πιθανότατα το φθινόπωρο. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση υπόγειων κάδων, εφεδρικών κάδων για τα υπόγεια συστήματα και πύργους τροφοδοσίας, ειδικό όχημα με σύστημα πλύσης κάδων και γερανούς σε έξι απορριμματοφόρα οχήματα.

Τα συστήματα θα εγκατασταθούν από τον ανάδοχο που θα προκύψει από τον διαγωνισμό, ο οποίος θα αναλάβει και τις απαιτούμενες εργασίες εγκατάστασης και αποκατάστασης. Η χωροθέτηση σχεδιάστηκε, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και οι σημαντικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

Η απουσία Μπουτάρη δεν επέτρεψε συζήτηση για το Σκοπιανό

Απόντος του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) ήταν από τα κύρια θέματα συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Η παράταξη των "Εντάξει", με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη, πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα "καθώς οι διαπραγματεύσεις για το θέμα των Σκοπίων εισέρχονται σε κρίσιμη καμπή". Ωστόσο, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, γνωστοποίησε πως ο κ. Μπουτάρης που απουσίαζε στην Αθήνα, προκειμένου να παραστεί σε δείπνο του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προς τιμήν του προέδρου του Ισραήλ, ζήτησε να είναι παρών στην έκδοση ενός τέτοιου ψηφίσματος.

"Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν, θεωρούμε ότι δεν θα είναι καταλυτική η απουσία του δημάρχου, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει την άποψη του στο συγκεκριμένο θέμα", απάντησε ο κ. Καλαφάτης. Να είναι όλοι παρόντες στη συζήτηση ζήτησε και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, με αποτέλεσμα - μετά από ψηφοφορία - να αποφασιστεί το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Καλαφάτης, όσον αφορά την άρνηση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης να συζητηθεί η πρόταση ψηφίσματος των "Εντάξει" για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, παρατήρησε πως "κάποιοι φοβούνται να μιλήσουν για σοβαρά θέματα. Τι σας τρομάζει στο ενδεχόμενο να συζητήσουμε για την ονομασία της γειτονικής χώρας; Η λογική αδυνατεί να εξηγήσει την φοβερή πρεμούρα των συμβούλων της διοίκησης να ξορκίσουν το θέμα".

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ανέφερε πως "ο αλυτρωτισμός είναι κύριο ζήτημα στις σχέσεις με τη γειτονική χώρα και η ονοματολογία από μόνη της είναι στείρα", ενώ ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη", είπε πως "το συλλαλητήριο επέβαλε ως πρόταγμα, πρώτα να ανασχεθεί ο αλυτρωτισμός των γειτόνων και μετά να συζητηθεί το όνομα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: Δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους
Στην ανάρτησή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως: «τιμώ με σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρές μας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους βετεράνους...
Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: Δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους
Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι
Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή τους από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών
Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι