Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση για την ομαλή ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση για την ομαλή ένταξη προσφύγων και μεταναστών
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Διοργανώθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Με ζητούμενο την ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων αιτούντων άσυλο στη χώρα μας, ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, διοργάνωσε συνάντηση εργασίας για τη διερεύνηση δυνατοτήτων χρηματοδότησης μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, που αφορούν δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για θέματα μετανάστευσης και προσφύγων, Σοφία Ασλανίδου, "το ζητούμενο είναι πώς αυτοί οι άνθρωποι θα ενσωματωθούν μέσα από τις δουλειές που θα αναπτυχθούν και θα βρεθούν μέσα στην κοινωνία".

"Οι συνέργειες ανάμεσα σε δήμους που φέρουν το βάρος της ένταξης, αποτελούν τον μοχλό της ανάπτυξης μιας ειρηνικής συνύπαρξης" πρόσθεσε η κ. Ασλανίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Αθηναίων, με σκοπό την οργάνωση και υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων για το προσφυγικό ζήτημα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια για την προτομή του Χρ. Σώζου (ΦΩΤΟ)

Κίνημα Αλλαγής: Εσωτερικοί τριγμοί δύο εβδομάδες πριν το ιδρυτικό συνέδριο!