Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται μεγάλη γιορτή της Άνοιξης στο αγαπημένο αγρόκτημα της Θεσσαλονίκης

Με πολλές δράσεις και φέτος η «Μέρα Μαγιού» ...

Ένα πολύχρωμο αγροτικό φεστιβάλ που περιλαμβάνει από κυνήγι θησαυρού, ποικίλα πειράματα, ένα πλανητάριο και πολλά παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας μέχρι την «αυλή ζώων» και την παραδοσιακή αγορά με δεκάδες αγροτικά προϊόντα περιλαμβάνουν οι δράσεις της φετινής «Μέρας Μαγιού» που διοργανώνεται στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, με τη συνεργασία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Πρόκειται για ένα θεσμό, που συγκεντρώνει περισσότερους από 7.000 επισκέπτες και διοργανώνεται την πρώτη Κυριακή του Μαΐου. Με ποικίλες εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους μεγάλους, που σκοπό έχουν να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και τις δομές της Σχολής, να χαρίσει στις οικογένειες ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό, αλλά και να ενισχύσει κοινωνικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις  4 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η είσοδος κοστίζει τρία ευρώ, ενώ είναι δωρεάν για άτομα έως δώδεκα ετών.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τα προγράμματα υποτροφιών των μαθητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και των σπουδαστών του Perrotis College, ενώ από φέτος θα ενισχύσουν τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κι αυτό γιατί στο πλαίσιο της φετινής «Μέρας Μαγιού» θα πραγματοποιηθεί η σύμπραξη της ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market, με τις εθελοντικές δράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον «Όλοι μαζί μπορούμε», καθώς για κάθε πληρωμένο εισιτήριο εισόδου στη γιορτή τα σούπερ μάρκετ θα προσφέρουν ένα πακέτο τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας για τις ανάγκες του «Όλοι μαζί μπορούμε». Tα είδη που θα συγκεντρωθούν θα υποστηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, εγκαινιάζοντας έτσι την ακόμη πιο στενή συνεργασία δήμου και εκπαιδευτικού οργανισμού.

«Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας βοηθάμε με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας, που το έχουν ανάγκη. Με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και με όλες τις δράσεις που υλοποιούμε, όπως η νέα συνεργασία του δήμου μας με την  Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Και ο οποίος από τότε επιδεικνύει μια πολύ πλούσια εκπαιδευτική δράση. Με πολύ χαρά ξεκινάμε αυτή τη νέα σύμπραξη που εντάσσεται στο ''όλοι μαζί μπορούμε'' και γι’ αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Σχολής. Μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι με τον εθελοντισμό και τις συνεργασίες μπορούμε να πορευτούμε καλύτερα», σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Η «Μέρα Μαγιού», όπως και οποιαδήποτε άλλη δράση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στόχο έχει την ανάδειξη του ρόλου του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και την ενίσχυση των υποτροφιών των μαθητών της και των φοιτητών του Perrotis College.

Κατά τη διάρκεια της «Μέρας Μαγιού», οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής και του Perrotis College και να παρακολουθήσουν δεκάδες ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα. Όπως:

Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο - Δημοτικό: κινητικές δραστηριότητες, ο «χαμένος θησαυρός», φτιάχνω το δικό μου κήπο, μπαλόνια από σόδα και ξύδι, face painting, μουσικό εργαστήρι κ.α.

Γενικό Λύκειο – Επαγγελματικό Λύκειο: ελληνικά και αμερικανικά παιχνίδια, website hackathon, ρομποτική, σεισμογράφος και μελέτη σεισμών και πειράματα φυσικών επιστημών κ.α.

Perrotis College και Αγρόκτημα: trivial by Perrotis College, λαϊκή αγορά, οινογευσιγνωσία, γεωργικοί ελκυστήρες κ.α.

Εκπαίδευση ενηλίκων: Παρασκευή φυσικών καλλυντικών, ένα σαπούνι… έκπληξη κ.α.

Επίσης, οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να παίξουν γκολφ, να δουν παράσταση Καραγκιόζη και κουκλοθέατρου, να δουν πλανητάριο, να κάνουν ασκήσεις εδάφους για αλεξίπτωτο πλαγιάς και με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας να πιλοτάρουν αεροσκάφος.

Τη διασκέδαση των επισκεπτών έχουν αναλάβει τα γνωστά συγκροτήματα Velvet και Les Au Revoir.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοχος δήλωσε ο άνδρας που είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε την βασίλισσα Ελισάβετ
«Ο Τσάιλ ετοίμαζε την επίθεση επί μήνες», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία
Ένοχος δήλωσε ο άνδρας που είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε την βασίλισσα Ελισάβετ