Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Βραβεία για ταινίες στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το Κινηματογραφικό Εργαστήρι των Εκπαιδευτηρίων απέσπασε το 1ο Βραβείο σε ταινία μυθοπλασίας και σε ντοκιμαντέρ

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε και φέτος  το Εργαστήρι Κινηματογράφου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, τόσο σε ταινία μυθοπλασίας όσο και στην δημιουργία ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα: 

-Το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για την καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας στην κατηγορία των Λυκείων  απέσπασε το εργαστήρι κινηματογράφου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema....διάβασες,  που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την ΕΡΤ και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στον διαγωνισμό με την ταινία: "Μία έκρηξη", ενώ τα βραβεία στους μαθητές που συμμετείχαν  απένειμε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.  Μερόπη Τζούφη σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Επίσης, η ταινία ξεχώρισε και στα βραβεία κοινού του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα βρέθηκε στην τριάδα των φιναλίστ, ανάμεσα σε 228 ταινίες που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

-Το 1ο βραβείο στις ταινίες τεκμηρίωσης με το ντοκιμαντέρ: «Το κυπριακό πρόβλημα: διαδρομή, συνέπειες, προοπτικές» απέσπασαν οι μαθητές, Ζ. Καμοπούλου, Α. Κούρτη, Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Μπλιάτκας και Τ. Παυλίδης, στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό "Κύπρος - Ελλάδα - Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες" που διοργάνωσε η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή  στις 9 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία.

-Τιμητικό έπαινο  απέσπασαν οι  μαθητές  της Α΄ Λυκείου, Τ. Παυλίδης, και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, Α. Κεραμέως και Ε. Χασιώτη στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό βίντεο με θέμα: "Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι" που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές  επισκέφτηκαν στις 23-25 Απριλίου το Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία, ενώ έχει προγραμματιστεί  ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 11 Μαΐου όπου  θα παραλάβουν τον τιμητικό έπαινο από τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου.

Στο Εργαστήρι Κινηματογράφου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη,  που  συμπλήρωσε φέτος 3 χρόνια λειτουργίας,   συμμετέχουν δεκάδες μαθητές και μαθήτριες  του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι οποίοι πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις τους για τον κινηματογράφο και το ντοκιμαντέρ  που πήραν, συμμετέχουν και στην δημιουργία ταινιών και ντοκιμαντέρ  με τη συγγραφή σεναρίου, σκηνοθεσία, εικονοληψία, μοντάζ, αφήγηση, καθώς και στη συμμετοχή τους σε ρόλους ηθοποιού. Υπεύθυνοι της ομάδας είναι ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Κουντουράς και ο καθηγητής των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Δημήτρης Χατζάκης. 

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης   όπου μαθητές του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου παρέλαβαν το βραβείο  για την ταινία «Μία έκρηξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις