Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παρατείνονται άλλες 24 ώρες τα μέτρα στο εργοστάσιο στην Ξάνθη

Παρατείνονται άλλες 24 ώρες τα μέτρα στο εργοστάσιο στην Ξάνθη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Μετά τη φωτιά

Για ακόμα εικοσιτέσσερις ώρες παρατείνονται τα προληπτικά προστατευτικά μέτρα που είχαν εφαρμοστεί από προχθές σε περιοχές της Ξάνθης, μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Πρωτομαγιά στη βιομηχανία  κατασκευής μπαταριών Sunlight, στο Νέο Όλβιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, υπέγραψε τη νέα απόφαση για να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς, επίσης και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, για αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στους οικισμούς Νέο Ολβιο, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιο, Κρεμαστή, Τοξότες, Εξοχή και Τύμπανο του Δήμου Τοπείρου και στους οικισμούς Καλλιθέα και Εύμοιρο του Δήμου Ξάνθης.

Τα προληπτικά, προστατευτικά μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μετρήσεων, για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα αιωρούμενα σωματίδια, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται να γίνουν γνωστά το βράδυ της Παρασκευής, ή το πρωί του Σαββάτου.

Στα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται:

- Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό.

- Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά).

- Οι κάτοικοι και ειδικά τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο.

- Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Art u curious: «Καλοκαιρινές εξερευνήσεις» στο Τελλόγλειο

Θεσσαλονίκη: Η Ιρα Βαλντρόν εκθέτει έργα της στο Λιμάνι