Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Κλειστά σχολεία αύριο Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη – Δείτε ποια

Πρώτες ανακοινώσεις από δύο δήμους Θεσσαλονίκης ...

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο κάποια σχολεία στο Νομό Θεσσαλονίκης, με το δήμο Θεσσαλονίκης και τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου να είναι οι πρώτοι που κάνουν ανάλογες ανακοινώσεις (σ.σ. για τους υπόλοιπους δήμους θα υπάρξει νέα ανάρτηση στο Typosthes.gr όταν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις).

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις σχολικές μονάδες και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα σχολεία, δεν εντοπίστηκαν προβλήματα, εκτός από λιγοστές περιπτώσεις σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά αύριο. Πρόκειται για τα:

•             37ο και 41ο  Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονίκης,

•             28ο-29ο και 64ο Νηπιαγωγεία Θεσσαλονίκης

Η καταγραφή ενδεχόμενων προβλημάτων της σχολικής στέγης συνεχίζεται. Σε περίπτωση που εντοπιστούν προβλήματα και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως επί ποδός τέθηκε όλος ο μηχανισμός Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την ισχυρή και μεγάλης διάρκειας καταιγίδα. Όπως εκτίμησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, μέχρι αύριο η πόλη θα έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της. Οι προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου εστιάστηκαν στον καθαρισμό τριών βασικών σημείων τα οποία είχαν πλημμυρίσει. Πρόκειται για τον κόμβο της ΧΑΝΘ, την περιοχή του Λευκού Πύργου και τη οδό Σαλαμίνος. Η παρέμβαση των συνεργείων (τα οποία, παρά την δυσκολία στην μετακίνησή τους προς το κέντρο εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης, κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους) επικεντρώθηκε στην απομάκρυνση σκουπιδιών, φερτών υλικών καθώς και αντικειμένων που παρασύρθηκαν από την καταιγίδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη.

Κλειστά σχολεία και στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Λόγω των εκτεταμένων προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε σχολικά κτίρια του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δεν θα λειτουργήσουν -για λόγους ασφάλειας των μαθητών- αύριο Παρασκευή 11 Μαΐου τα εξής σχολεία:

-          1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

-          3ο, 10ο, 12ο Νηπιαγωγεία Ελευθερίου Κορδελιού

-          7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου

-          Τμήμα Γ1 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και Τμήμα Ε2 9ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το 7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου.

Τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή, καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ποιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν λόγω ζημιών

Στο μεταξύ, σύσκεψη όλων των διευθυντών και στελεχών των υπηρεσιών του Δήμου συγκάλεσε και πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς, προκειμένου να καταγραφούν τυχόν προβλήματα που προκλήθηκαν σε δημοτικές εγκαταστάσεις και δημοτικά κτίρια.

Συγκεκριμένα, αύριο όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και των δημοτικών Κοινοτήτων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προβλήματα παρουσιάζονται στη λειτουργία των ΚΕΠ οδού Αγγελάκης και Σιδηροδρομικού Σταθμού, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα το απόγευμα, ενώ για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση. Στο μεταξύ, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα υπόλοιπα ΚΕΠ του Δήμου για την εξυπηρέτησή τους.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και το γραφείο έκδοσης πιστοποιητικών Πλησιέστερων Συγγενών του Ληξιαρχείου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, εκτιμάται ότι αύριο η λειτουργία του θα έχει αποκατασταθεί.

Πλημμύρισε το υπόγειο του δημαρχείου στο κέντρο

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, συνοδευόμενος από στελέχη των υπηρεσιών διενήργησαν αυτοψία στο 1ο και στο 2ο υπόγειο του Δημαρχείου που υπέστησαν και τα πιο σοβαρά προβλήματα και όπου φυλάσσεται το αρχειακό υλικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Η καταγραφή των ζημιών θα ολοκληρωθεί αύριο, μετά την απάντληση των υδάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ