Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εγκαινιάστηκε η 5η ΤΟΜΥ στη Θεσσαλονίκη - Στη Σταυρούπολη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης...

Την έναρξη της λειτουργίας της 5ης ΤΟΜΥ στο χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη, που υπάγεται στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ, εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η λειτουργία της 5η ΤΟΜΥ ξεκίνησε πριν δύο μήνες, αλλά εδώ και μία εβδομάδα λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση και έχουν εγγραφεί περίπου 300 πολίτες. 

"Τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι σημαντικά. Μένουν πάρα πολλά να γίνουν ακόμα. Μέσα σε αυτή τη βδομάδα πιθανότατα θα  έχουμε την επαναπροκήρυξη των θέσεων γιατρών για τις υπόλοιπες ΤΟΜΥ που δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν λόγω μη διαθεσιμότητας γιατρών. Πάντως είναι πάρα πολύ δύσκολο στοίχημα και το αν θα κερδηθεί  θα εξαρτηθεί από το ίδιο τους προσωπικό", ανέφερε ο κ . Γιαννόπουλος.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος, ευχαρίστησε τον δήμο Παύλο Μελά και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος Δήμος ο οποίος προσέφερε τόσο μεγάλη βοήθεια στο δημόσιο σύστημα υγείας παραχωρώντας τέσσερις χώρους για την δημιουργία ισάριθμων ΤΟΜΥ.  Πρόσθεσε, ακόμη, ότι είναι υλοποιήσιμος ο στόχος για τη δημιουργία 90 ΤΟΜΥ φέτος, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τέλος, τόνισε, ότι με την αγαστή συνεργασία των νοσοκομείων, την Κέντρων Υγείας, των Τοπικών Ιατρείων, των Περιφερειακών Ιατρείων και των ΤΟΜΥ, θα βοηθηθούν οι πολίτες που προσέρχονται στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο θα είναι αξιόπιστο ποσοτικά και ποιοτικά.

"Καθήκον της πολιτείας είναι να προσφέρει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον τομέα της πρόληψης αλλά και της θεραπείας. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, και με την κρίση, το δικαίωμα αυτό της Δημόσιας Υγείας των πολιτών υποχώρησε λίγο υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Νομίζω ότι με αυτό το πρόγραμμα των Τοπικών Μονάδων Υγείας η δημόσια υγεία, η δωρεάν υγεία, επανέρχεται και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό", ανέφερε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε