Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ
Σε ένα γήπεδο beach volley με 100 κυβικά μέτρα άμμου έχει μετατραπεί η Πλατεία Αριστοτέλους για τις ανάγκες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley Thessaloniki Masters 2018 που θα γίνει 7 -10 Ιουνίου 2018. Συνολικά 24 ομάδες ανδρών και γυναικών θα βρεθούν αντίπαλες στην άμμο, παίζοντας το άθλημα που θεωρείται ως ο «βασιλιάς των θερινών σπορ».
«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και συνεργαστήκαμε με πολλούς φορείς για να υποδεχτούμε τη διοργάνωση και για να γίνει το γήπεδο που θα χωράει 1000 θεατές», σχολίασε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Υπογράμμισε τη σημασία της φιλοξενίας τέτοιων εκδηλώσεων για την πόλη μας. «Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να είναι σημείο αναφοράς ως τουριστικός και αθλητικός προορισμός, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα Βαλκάνια. Και να εκμεταλλευτούμε χώρους όπως οι πλατείες για αθλητικά event, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η κίνηση στο κέντρο», σημείωσε. Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε κατά το προηγούμενο διάστημα η Πλατεία Αριστοτέλους έχει φιλοξενήσει γήπεδο ποδοσφαίρου, hand ball και τώρα beach volley.
Στη σημασία για την πόλη μας που φιλοξενεί αυτό το πρωτάθλημα εστίασε και η Δήμητρα Χαριτίδου, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) «Είναι πολύ χρήσιμο που επελέγη ένα κεντρικό σημείο και νομίζουμε ότι θα διαδοθεί και θα αγαπηθεί αυτή η δράση, αλλά και το άθλημα. Πιστεύουμε πως θα ήταν ο ωραίο ο θεσμός να γίνει και άλλες φορές εδώ. Πρέπει τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται σε εμβληματικούς χώρους και περιοχές για να μπορεί να διαδοθεί και να εξαπλωθεί το άθλημα. Η αρχή είχε γίνει στη Ρόδο τη δεκαετία του ’90, και έχουν ακολουθήσει μεταξύ άλλων το Σύνταγμα, ο Λευκός Πύργος και η πλατεία Αριστοτέλους ως χώροι φιλοξενίας αγώνων», τόνισε.
Την ελπίδα πως η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία εξέφρασε και ο κ. Κώστας Τσιλιγκός από τον ΑΕΛ Αγίας Τριάδας που είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, μαζί με το δήμο Θεσσαλονίκης και την Ε.Ο.ΠΕ.. «Θέλουμε να έρθουν τα παιδιά και να δουν αυτό το άθλημα και να το αγαπήσουν», είπε.
Στο γεγονός πως την επόμενη πενταετία τα παράκτια αθλήματα θα είναι στο επίκεντρο του αθλητικού σχεδιασμού για την χώρα μας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κ. Αλέξης Αδαμίδης. Στην χαρά τους που θα παίξουν εντός έδρας, με τους συγγενείς και φίλους να τις στηρίζουν αναφέρθηκαν οι αθλήτριες Κωνσταντίνα Τσοπούλου και Δήμητρα Μαναβή, ενώ είπαν πως μελλοντικός στόχος τους είναι η πρόκριση στην επόμενη Ολυμπιάδα.
Στις διαφορετικές προπονητικές μεθόδους ως πρόβλημα στο άθλημα και στον αθλητισμό εν γένει αναφέρθηκε ο παίκτης Φρέντυ Μπρουκς.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο θα αγωνιστούν και παίκτες βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ που έχουν διακριθεί τόσο στην προηγούμενη φορά που το Πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στην πόλη μας (το 2012), όσο και πιο πρόσφατα. Οι προπονήσεις αρχίζουν στις 18.00 την Πέμπτη και στη συνέχεια θα γίνουν τα προκριματικά των ανδρών. Την Παρασκευή θα διεξαχθούν οι αγώνες των αντρών και το Σάββατο των γυναικών. Την Κυριακή μετά τις 19.15 θα γίνουν οι τελικοί. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων θα γίνει από την ΕΡΤ3.