Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένο «λίφτινγκ» σε δρόμους του Αγ. Παύλου (ΦΩΤΟ)

Έργα οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού κόστους πάνω από €1,4 εκατ. ευρώ – Εκτελούνται και ανακατασκευές πεζοδρομίων στις Συκιές

Την άμεση ανάληψη δράσης των ειδικών συνεργείων στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου σηματοδότησε η ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας για την κήρυξη της αναδόχου εταιρίας που ανέλαβε ήδη την εκτέλεση του μεγάλου έργου της οδοποιίας, η οποία περιλαμβάνει εκτεταμένες παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων και με τον προϋπολογισμό να ξεπερνά το 1,4 εκατ. ευρώ.

Ήδη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε κεντρικούς και παράπλευρους δρόμους της περιοχής, η ολοκλήρωση των οποίων θα αναβαθμίσει πλήρως την εικόνα και θα ενισχύσει την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων. Ειδικά, δε, για τα τελευταία, πρόκειται για μια ανακατασκευή του οδοστρώματος με την τήρηση των αυστηρότερων σύγχρονων προδιαγραφών με τη χρήση αντιολισθητικού τάπητα.

Παράλληλα, υλοποιούνται παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας προκειμένου να αποκατασταθούν προβληματικά σημεία του τοπικού οδικού δικτύου. Η ασφαλτόστρωση πραγματοποιείται τμηματικά στις οδούς Αγίου Παύλου, Λεωνίδου, Παύλου Μελά, Δωδώνης, Πρεβέζης, Μακεδονομάχων, Αρτέμιδος, Αμαλιάδος, Πάροδος Μικράς Ασίας, Υδραγωγείου.

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου ηλεκτροφωτισμού και εγκατάστασης νέου διακόσμου φωτισμού στις οδούς: Πανεπιστημίου, Μιχ.Καραολή, Ευαγγελίστρια Τμήμα Λεωφόρου Όχι (πλατεία άνω σκαλάκια), Φιλιατών με Οδυσσέως, Βασ.Μυρώνη (σκαλάκια), προέκταση Ποσειδώνος (σκαλάκια), Τσιτσάνη (σκαλάκια), περιοχή Δήλου-Τριγώνου και χώρος πρασίνου Κωνσταντινουπόλεως, Βενιζέλου, κ.τλ. Η εικόνα των περιοχών αυτών αναμορφώνεται καθώς τοποθετείται νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με την εγκατάσταση υπόγειου δικτύου και φωτιστικά νέας τεχνολογίας LED.

Ανακατασκευή πεζοδρομίων

«Οι μέρες αυτές ανήκουν στις περιοχές του Αγ. Παύλου και της Ευαγγελίστριας όπου οι συνδημότες και συμπολίτες μας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα μπορούν να απολαύσουν μια ποιοτικότερη καθημερινότητα, η οποία διαρκώς θα βελτιώνεται», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, περιόδευσε στην περιοχή και επιθεώρησε τις εργασίες. «Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που υποστηρίζεται από το δημοτικό μας ταμείο, και είμαστε υπερήφανοι που σταθερά και με συνέπεια εκτελούμε το φιλόδοξο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου μας», υπογραμμίζει έχοντας απέναντί του κατοίκους από τους οποίους εισπράττει την ικανοποίησή τους για την αναβάθμιση της περιοχής τους.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης επισημαίνει ότι «ο δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο οδικό δίκτυο και στην ανάπλαση των πεζοδρομίων διευκολύνοντας παράλληλα την πρόσβαση των ΑΜΕΑ συμπολιτών μας και ενισχύοντας τον επαγγελματία, παρεμβαίνοντας και βελτιώνοντας την πρόσβαση προς τα τοπικά καταστήματα».

Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου και στις Συκιές όπου εκτελούνται εκτεταμένες παρεμβάσεις ανακατασκευής των πεζοδρομίων με νέες πλακοστρώσεις. Ήδη έγινε η αποκατάσταση των πεζοδρομίων με πλακόστρωση σε τμήμα της οδού Γ. Γεννηματά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση του πεζοδρομίου σε τμήμα της οδού Ρήγα Φεραίου (ύψος Μαύρου Γάτου), βελτιώνοντας τη μορφή του πεζοδρομίου και την πρόσβαση του κοινού στα τοπικά καταστήματα, αλλά και την πρόσβαση των ΑΜΕΑ καθώς τοποθετήθηκαν ειδικές χρωματιστές πλάκες.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επαγγελματίες των περιοχών συνομιλώντας με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Σαουλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές εκτέλεσης των έργων, παρεμβαίνοντας μάλιστα και επιλύοντας επί τόπου θέματα που ενέσκηψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ