Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαγική πρωτιά στη Ρωσία για τους απόγονους της Μπουμπουλίνας (ΦΩΤΟ)

Η ελληνική ομάδα «Νάνος Πυροτεχνήματα» κέρδισε το πρώτο βραβείο στην προτίμηση του κοινού και τη δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη στον Διεθνή Διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων Rostec 2018

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Διπλή διάκριση στην Ρωσία για τον Παύλο Νάνο, και την ομάδα του «Νάνος Πυροτεχνήματα», οι ρίζες της οποίας φτάνουν μέχρι και την… Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.*

Κατέκτησαν την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη και το πρώτο βραβείο στην προτίμηση του κοινού στον Διεθνή Διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων Rostec 2018 που διοργανώθηκε στη Μόσχα Ρωσία.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 8 ομάδες από Αυστρία, Ανδόρρα, Βουλγαρία, Ιταλία, Αγγλία, Σλοβακία, Η.Π.Α. και Ελλάδα, οι οποίες καλέστηκαν να παρουσιάσουν ένα 12λεπτο σόου πυροτεχνημάτων συγχρονισμένο με την μουσική.

Ο Παύλος Νάνος (στο κέντρο), σκηνοθέτης του σόου και η ομάδα του «Νάνος Πυροτεχνήματα»

Ο Παύλος Νάνος, σκηνοθέτης του σόου και η ομάδα του «Νάνος Πυροτεχνήματα», στο πρώτο μέρος χόρεψε τους 700.000 θεατές στους ρυθμούς του Ζορμπά και στο δεύτερο μέρος επέλεξε τραγούδια βασισμένα στο θέμα του διαγωνισμού «Το καλό και μαγικό» ξεκινώντας την χορογραφία «γράφοντας» στον ουρανό την λέξη MAGIC.

Ο ίδιος σε τηλεφωνική μας συνομιλία μας είπε πως «ήταν μια ωραία διοργάνωση. Είχε πολύ κόσμο και ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε και καλό καιρό. Οι Ρώσοι δώσανε βάση στις υποδομές και έφτιαξαν για τους θεατές ένα multimedia σόου με χορογραφίες σιντριβανιών με φώτα και lazer.

Ήταν από τα πιο καλά οργανωμένα φεστιβάλ που έχουμε λάβει μέρος».

Δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, όμως είπε πως υπήρχε και πιθανότητα να κερδίσουμε και την πρώτη θέση. «Είμαστε χαρούμενοι που λάβαμε το βραβείο του κοινού και είχαμε και το μεγαλύτερο χειροκρότημα από όλες τις χώρες που συμμετείχαν. Αγάπησαν πολύ το θέμα μας. Και υπήρξε και καλό κλίμα με τους Ρώσους. Ήταν πολύ ενθουσιασμένοι που θα λάμβανε μέρος η χώρα μας. Μας θεωρούσαν και φαβορί. Υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα και το σόου δεν αποδόθηκε κατά 100% όπως θα θέλαμε, αλλιώς θα είχαμε πιθανότητες και για να κερδίσουμε την πρώτη θέση, όμως και με αυτά τα αποτελέσματα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», σημείωσε ο Παύλος Νάνος.

Όσο για το σόου τους και για το τι περιλάμβανε κάθε συμμετοχή μας εξήγησε ότι «όλες οι ομάδες είχαν το ίδιο θέμα “Το καλό και μαγικό”( Good and magic). Τα δύο πρώτα λεπτά μπαίνει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι της χώρας που συμμετέχει και εκεί εμείς διαλέξαμε τον Ζορμπά και έπειτα είχαμε ένα 10λεπτο όπου έπρεπε να υποστηρίξουμε το θέμα του “καλού και του μαγικού”. Διαλέξαμε λοιπόν και το τραγούδι των Queen “It’s a kind of magic” και μάλιστα σε κάποια στιγμή στο σόου γράψαμε στον αέρα και τη λέξη “magic”. Ουσιαστικά επιλέγεις τη μουσική και με βάση αυτήν κάνεις την χορογραφία των πυροτεχνημάτων και σχηματίζεις τις εικόνες. Με άλλα λόγια “χτίζεις” παραστάσεις που συνοδεύουν το μουσικό κομμάτι».

Στην Ιαπωνία για διαγωνισμό καιρού επιτρέποντος

Επόμενος σταθμός για το Nanos Fireworks; Η Ιαπωνία. Εκεί θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων Hui Ten Bosch. Αν τους το επιτρέψει ο καιρός όμως γιατί η πρόγνωση μιλά για τυφώνα (!). «Στον διαγωνισμό αυτό κάθε συμμετέχων διαγωνίζεται σε διαφορετική μέρα. Δυστυχώς την ημέρα που θα πάρουμε μέρος προβλέπεται τυφώνας και δεν ξέρω τι θα γίνει... Βρίσκεται εκεί ο αδερφός μου ο Φίλιππος. Δεν ξέρω πώς θα πάει γιατί παίζουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες. Ελπίζουμε να είναι καλύτερος ο καιρός από τον προβλεπόμενο», μάς είπε ο Παύλος Νάνος. Το ίδιο ευχόμαστε κι εμείς!

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.nanos fireworks.gr.

Ιδρυτικά μέλη οι απόγονοι της Μπουμπουλίνας

Ο Παύλος (αριστερά) και ο Φίλιππος (δεξιά) Νάνος. 

*Η ομάδα «Νάνος Πυροτεχνήματα» (Nanos Fireworks) έχει ιδρυτικά μέλη τον Παύλο και τον Φίλιππο Νάνο. Τα δύο αδέρφια κατάγονται από  τις Σπέτσες. Ο προπάππους τους Δημήτρης Μπούμπουλης είναι ο δισέγγονος της ηρωίδας της Ελληνικής Επανάστασης του '21, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, και ήταν ο άνθρωπος που έφερε για πρώτη φορά τα πυροτεχνήματα στην Ελλάδα, δημιουργώντας το 1920 το πρώτο εργοστάσιο στο Γαλάτσι της Αθήνας.

Τα δύο αδέρφια χειρίζονται τα πυροτεχνήματα με δεξιοτεχνία και τη δουλειά τους έχουμε δει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, στην Eurovision το 2006 και στην πόλη μας την Πρωτοχρονιά του 2017. Από την ίδρυσή της και μέχρι σήμερα η ομάδα έχει εμπλουτιστεί με νέους συνεργάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nέες προοπτικές στην προώθηση του κινηματογράφου στην Κεντρική Μακεδονία
To Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε στο διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ “Film O’Clock International Festival”
Nέες προοπτικές στην προώθηση του κινηματογράφου στην Κεντρική Μακεδονία