Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για την καθαρίστρια στο Βόλο

Διοργανώνεται από τη Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης – Πού και πότε θα γίνει

Διαμαρτυρία σχετικά με την υπόθεση της καθαρίστριας στο Βόλο θα διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το τοπικό τμήμα της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Η 25η Νοέμβρη, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, βρίσκει τις γυναίκες στη χώρα μας, μετά από 8,5 χρόνια μνημονίων που ισοπέδωσαν εργασιακά, ατομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα, σε πολύ χειρότερη θέση από πριν. Η σωματική, λεκτική, ψυχολογική βία, οι βιασμοί,  οι δολοφονίες που υφίστανται οι γυναίκες μέσα από την ενδοοικογενειακή βία, την πορνεία, το trafficking, τη σεξουαλική παρενόχληση, εντείνονται ακόμη περισσότερο σήμερα. Πολλές από τις παραπάνω καταστάσεις, βιώνουν οι γυναίκες και στους εργασιακούς χώρους.

Η ανεργία «κτύπησε» τις γυναίκες πολύ περισσότερο από τους άνδρες, καθώς και η εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί, με τα μειωμένα ωράρια και τους εξαϋλωμένους μισθούς, την ανασφάλιστη εργασία, την εργοδοτική αυθαιρεσία, και φέτος, για πρώτη φορά, με τη νομιμοποίηση των απολύσεων λόγω εγκυμοσύνης, με τη σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου!

Ο ασφυκτικός στραγγαλισμός της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικών Υποδομών, έχουν δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τους όρους διαβίωσης των γυναικών, και τις αναγκάζουν, σε συνδυασμό και με την οικονομική ασφυξία, να παραμένουν εγκλωβισμένες σε παθολογικές οικογενειακές καταστάσεις, με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει με ένταση τις μνημονιακές πολιτικές, υποκρίνεται για μια ακόμη φορά, όταν αναφέρεται στην ισότητα δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών, όχι μόνον επειδή ισοπεδώνει με τις πολιτικές της τα δικαιώματα και των δυο, αλλά γιατί τα δικαιώματα, ειδικά των γυναικών, τα πετά στον Καιάδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Πολύ περισσότερο, όταν δεν παίρνει κανένα αποτελεσματικό μέτρο για τις συνθήκες βαρβαρότητας και βιασμών που βιώνουν οι γυναίκες πρόσφυγες  και τα παιδικά τους, στα κολαστήρια των hot spots των νησιών, ενώ αντίθετα, συμβάλλει, με τη συμμετοχή της στους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, στην εξάπλωση των πολέμων, που σκορπούν το θάνατο και την προσφυγιά.

Όλη αυτή η άνιση μεταχείριση, που έχει χαρακτηριστικά ταξικά και φύλου, συμπυκνώνεται στις μέρες μας στο πρόσωπο της πολύπαθης καθαρίστριας στο Δήμο Βόλου, η οποία «αμάρτησε» προσπαθώντας να διασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά της, και, ως σύγχρονος  «Γιάννης Αγιάννης», βρέθηκε αντιμέτωπη με όλη την αυστηρότητα ενός βάρβαρα ταξικού κράτους και δικαιοσύνης, οι οποίοι, την ώρα που ψηφίζουν νόμους για να μην δικάζονται όσοι παρανομούν στο ΤΑΙΠΕΔ και στις τράπεζες, καθυστερούν προκλητικά τη δίκη της Χ.Α., ακόμη δεν έχουν τροποποιήσει το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, κάνουν τα «στραβά μάτια» στην εργοδοτική αυθαιρεσία, χαρίζουν χρέη δεκάδων εκατομμυρίων σε μεγαλοεπιχειρηματίες κτλ., καταδικάζουν σε 10 χρόνια χωρίς αναστολή μια καθαρίστρια, που παρανόμησε, αλλά δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια, και τίμησε με τον κόπο της τη θέση που πήρε. Τέτοια ποινή, δε διανοήθηκαν οι δανειστές, αλλά και η κυβέρνηση για το Ντάϊσελμπλουμ!

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώνει τη φωνή της με όλους όσοι ζητούν την άμεση απελευθέρωση της καθαρίστριας και την επαναφορά της στην εργασία, και αφιερώνει στο δίκαιο αυτό αίτημα, τη δράση της, που θα γίνει το Σάββατο 24/11, στις 12.00΄στο ρολόι Τσιμισκή με Αριστοτέλους, και την οποία καλεί να πλαισιώσουν όλοι/ες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ