Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ζεστό κρασί και λουκάνικα για τα Χριστούγεννα – Για 9 ώρες!

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Γερμανική Χριστουγεννιάτικη Αγορά για 9 ώρες στον πεζόδρομο

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 από τις 12.00 – 21.00 ώρα στον πεζόδρομο Ικτίνου στο ύψος της Τσιμισκή για Γερμανική Χριστουγεννιάτικη Αγορά (Weihnachtsmarkt)!

"Καλωσορίζουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων με ζεστό κρασί Glühwein, γερμανικά εδέσματα και μουσική και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Γερμανική Χριστουγεννιάτικη Αγορά (Weihnachtsmarkt)!", αναφέρουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους.

Ειδικότερα το Thessaloniki Food Festival αναφέρει «Χριστουγεννιάτικες γερμανικές μουσικές και γεύσεις θα υποδεχτούν τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης μας , το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 9.00 το βράδυ, στον Πεζόδρομο της Ικτίνου.

Το Thessaloniki Food Festival μαζί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, θα δημιουργήσουν ένα μικρό αντίγραφο των χριστουγεννιάτικων αγορών της Γερμανίας με ζεστό κρασί Glühwein, παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα, Bratwurst, Currywurst, Leberkäse, Kartoffelsalat και Sauerkraut, γλυκά Lebkuchen, Christstollen (βάφλες), μπύρα, ζεστή σοκολάτα , τσάι και χειροποίητα εδέσματα από την Ευαγγελική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Στο event συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Ικτίνου με φαγητό και γλυκά, εμπνευσμένα από τη Γερμανική κουλτούρα.

«Μετά τις γεύσεις της Ιταλίας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας έρχεται η σειρά της Ικτίνου και της Γερμανίας που σε κλίμα Χριστουγέννων θα μας παρουσιάσει τις δικές της γεύσεις. Είναι μια... νόστιμη αφορμή και για να αναδείξουμε τον ανανεωμένο πεζόδρομο αλλά και να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο, δημότες μας και επισκέπτες της πόλης, Καλές Γιορτές!» σημείωσε o Aντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Γερμανικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη».

 

weihnachts_markt.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε