Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαδοχή Μπουτάρη: Υποψήφια η Έλλη Χρυσίδου – Αποχωρεί ο Πέγκας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Φεύγω χορτασμένος» δήλωσε ο Σπύρος Πέγκας

Την υποψηφιότητά της για επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία" κατέθεσε επίσημα η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου. Αντίθετα, αποχωρεί από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να μην διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο άνοιξαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη επικεφαλής της δημοτικής ομάδας.

Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, στο δημαρχιακό μέγαρο θα στηθούν κάλπες προκειμένου να εκλεγεί ο υποψήφιος που θα ηγηθεί της παράταξης και το εκλογικό σώμα θα αποτελέσει η σημερινή δημοτική ομάδα της "Πρωτοβουλίας", οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Η κ. Χρυσίδου, κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά της στην Εφορευτική Επιτροπή, ενώ αναμένεται η κίνηση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώς Γούλα. Οι υποψηφιότητες από τους ενδιαφερομένους μπορούν να κατατεθούν έως σήμερα τα μεσάνυχτα.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν και τον αντιδήμαρχο, Σπύρο Πέγκα, να ενδιαφέρεται για τη διαδικασία της επόμενης ημέρας, ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

"Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, ούτε επικεφαλής παράταξης. Γιατί όπως το 2006 και το 2010 έκρινα πως πρέπει να ασχοληθώ με τον δήμο και να αλλάξουμε κάποια πράγματα, έτσι και τώρα το 2019 αισθάνομαι πως άλλες είναι οι ανάγκες της Ελλάδας, της κοινωνίας και οι προσωπικές μου", είπε ο κ. Πέγκας σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Δήλωσε "χορτασμένος" από την έως τώρα εμπλοκή του με τα κοινά και πρόσθεσε πως θα στηρίξει τη διαδικασία της παράταξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Το 87,4% των πωλήσεων ακινήτων στη Θεσσαλονίκη αφορά κατοικίες, ενώ το 87% είναι άνω των 20 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς
Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς