Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νίκος Ταχιάος: «Αρρωσταίνω με αυτά που βλέπω στη Θεσσαλονίκη»

«Είναι απίστευτη προσβολή για την πόλη, αυτό που συμβαίνει στη “βιτρίνα” της, το παραλιακό μέτωπο, με το μαλλί της γριάς και τα καλαμπόκια… Θα μπει μια τάξη στην πόλη και θα καθαρίσει. Η πόλη πρέπει να βρει το ρυθμό της», τονίζει στην αποκλειστική συνέντευξή του στον «Τ.Θ.», ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη στον

ΔΑΝΙΗΛ Γ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

[email protected]

 

-«Μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, όπως η Νέα Παραλία, το Δημαρχιακό Μέγαρο και η αλάνα της Τούμπας, έχουν και τη δική μου σφραγίδα και είμαι περήφανος γι’ αυτά»

-«Σίγουρα η εκλογική μάχη για το Δήμο Θεσσαλονίκης έχει και πολιτικό περιεχόμενο»

-«Ας μας πει λοιπόν για την αυτοδιοικητική της πρόταση η κ. Νοτοπούλου και όχι για τα πεπραγμένα του υφυπουργείου»

-«Αυτό που χρειάζεται η πόλη είναι να συζητήσουμε με υπευθυνότητα και να συμφιλιωθούμε. Θα συμμαχήσουμε όλοι για να φτιάξουμε μια πόλη για όλους»

-«Η διοίκηση Μπουτάρη, απέδωσε αρκετά στην δημιουργία μιας εξωστρεφούς εικόνας της πόλης, απέτυχε όμως να διαχειριστεί τα καθημερινά προβλήματα»

-«Είμαι ανοικτός στα πάντα και αυτό θα είναι εμφανές. Ο λόγος του δημάρχου, χωρίς να στρογγυλεύει πρέπει να αποφεύγει την μονολιθικότητα και τη σύγκρουση για τη σύγκρουση»

-«Δεν αρκεί όμως μόνο να καθαρίσει η πόλη, αλλά και να παραμένει καθαρή»

-«Η θέση του δημάρχου δεν είναι μόνο τιμητική είναι και θέση ευθύνης.  Θέλω να γίνουν όλα αυτά που υπόσχομαι και δεσμεύομαι ότι θα γίνουν. Το έχω αναφέρει και πριν, δεν μου αρέσουν τα ψέματα, θέλω να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια. Δεν θέλω ν’ ακούσω ποτέ το “δήμαρχε αλλιώς μας τα έλεγες και άλλα κάνεις”…»

-«Ο ίδιος, ως εκατό τοις εκατό Μακεδών, […] μοιράζομαι με τους υπολοίπους συμπατριώτες μου της Βορείου Ελλάδος το ίδιο αίσθημα: πως ακρωτηριάζεται η ταυτότητα μας»

Αυτά είναι ορισμένα σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» και το www.typosthes.g.

Ο Νίκος Ταχιάος, σε μια «εφ’ όλης της ύλης» συνέντευξη για να τον …ξαναανακαλύψουμε, τόσο τον ίδιο, όσο και τις ιδέες και απόψεις του για τη Θεσσαλονίκη που οραματίζεται…  

 

ΕΡ. Κύριε Ταχιάο, διαθέτετε πολύ μεγάλη πείρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεωρείστε ένας από τους πιο επιτυχημένους Αντιδημάρχους (Αρχιτεκτονικού, Πολιτισμού κλπ) και από τους πιο καταρτισμένους Δημοτικούς Συμβούλους που θήτευσαν στην Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά πιστεύετε ότι αποτελούν εφαλτήριο για επιτυχημένη έκβαση του προεκλογικού σας αγώνα αλλά και μετεκλογικά, για το δημαρχιακό θώκο;

ΑΠ.  Ήμουν 23 ετών όταν εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και επί πέντε συνεχείς τετραετίες, οι συμπολίτες μου συνέχισαν να μ’ εμπιστεύονται και να με τιμούν με την ψήφο τους. Θεωρώ λοιπόν πως και τεχνογνωσία διαθέτω αλλά και εμπειρία στα θέματα της Θεσσαλονίκης. Μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, όπως η Νέα Παραλία, το Δημαρχιακό Μέγαρο και η αλάνα της Τούμπας, έχουν και τη δική μου σφραγίδα και είμαι περήφανος γι’ αυτά. Αυτά τα έργα νομίζω ότι αποδεικνύουν στην πράξη όχι μόνο πώς βλέπω την πόλη μου αλλά και πως σχέδιο και βούλησή μου είναι να αλλάξω ως δήμαρχος την εικόνα της πόλης. Ξέρω και τις δυσκολίες, γραφειοκρατικές και οικονομικές. Όμως, για να πετύχεις κάτι, πρέπει να το πιστέψεις και να δουλέψεις.

 

ΕΡ. Έχει γίνει λόγος για «πανστρατιά» του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ της υποψηφιότητάς σας, για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι έτσι;

ΑΠ.  Σίγουρα η εκλογική μάχη για το Δήμο Θεσσαλονίκης έχει και πολιτικό περιεχόμενο. Το ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε από την πρώτη στιγμή να δώσει τέτοιο περιεχόμενο, επενδύοντας μάλιστα στην δημιουργία ενός κλίματος πόλωσης και διχασμού με προκλητικά ψευτοδιλήμματα. Παρακολουθήσαμε όλοι τον τρόπο που στήθηκε η  γνωστή «φιέστα» στο Παλαί ντε Σπορ. Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να «παραλύσει» την Θεσσαλονίκη για ν’ ανακοινώσει την υποψήφια του κόμματός του για την δημαρχία της πόλης. Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα το οποίο με τίμησε με την στήριξή του, αντέδρασε σ’ αυτήν την πρόκληση στέλνοντας μηνύματα ενότητας και συστράτευσης στελεχών και πολιτών. Όπως καταλαβαίνεται οι δημοτικές εκλογές έχουν και πολιτικό χαρακτήρα. Τονίζω όμως ότι δεν θα ήθελα η υποψηφιότητα μου να θεωρείται κομματική αλλά πολιτική.

 

ΕΡ. Ποια η άποψή σας για τον μεγάλο αριθμό -έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους 14 ή 15 πρόσωπα μέχρι τώρα - υποψηφίων δημάρχων; Είστε έτοιμος για συνεργασίες;     

ΑΠ.  Ας φτάσουμε πρώτα στην προεκλογική περίοδο και βλέπουμε για ποιο περιβάλλον μιλάμε. Την άποψή μου θα την εκφράσω δημόσια γιατί οι Θεσσαλονικείς δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουν χωρίς να έχουν εικόνα του τι θα σημαίνει το πιθανολογούμενο σκηνικό για την πόλη και τις ζωές τους.

 

ΕΡ. Πώς βλέπετε την υποψηφιότητα της ΥΜΑ-Θ κας Κατερίνας Νοτοπούλου μετά το «χρίσμα» του Αλέξη Τσίπρα; Εφόσον δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά της, δεν θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα της υπουργού;

ΑΠ.  Βλέπω μία νέα γυναίκα που θέλει να παίξει έναν ρόλο στη ζωή της πόλης. Ελπίζω να έχει να πει κάτι νέο. Όσο για το υπουργικό αξίωμα, ας αποφασίσει ό,τι θέλει, δεν με απασχολεί. Αυτό που θέλουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι προτάσεις και λύσεις για την πόλη. Έτσι θα κρίνουν ποιος είναι κατάλληλος να διοικήσει τον δήμο. Ας μας πει λοιπόν για την αυτοδιοικητική της πρόταση και όχι για τα πεπραγμένα του υφυπουργείου.

 

ΕΡ. Έχετε πει ότι «σε όλη μου τη ζωή, έχω συνηθίσει να δουλεύω με ομάδες, είτε ως μέλος τους είτε ως επικεφαλής τους». Με ποια κριτήρια συγκροτείται η ομάδα σας ώστε να διοικήσετε αύριο το δήμο Θεσσαλονίκης; Είναι άνθρωποι προερχόμενοι από τον δικό σας πολιτικό χώρο, ή στοχεύετε σε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο; Πόσο χώρο δίνετε στους νέους και τις γυναίκες;

ΑΠ.  Για να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα πρέπει να έχει κοινό στόχο, να τον πιστεύει και να δουλεύει πολύ. Η υποψηφιότητά μου έχει μια πολιτική αναφορά. Είναι η επίσημη υποψηφιότητα που προτείνεται από τη Νέα Δημοκρατία. Η ομάδα όμως που θα προτείνω δεν θα συγκροτείται μόνο από μέλη της παράταξης. Ο συνδυασμός  θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά  και θα είναι εξωστρεφής, αφού θα περιλαμβάνει ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, από ευρύτερους χώρους που έχουμε την ίδια άποψη για ανοιχτή πόλη, πόλη δημοκρατική, πόλη που πραγματικά θα κοιτάει στο μέλλον. Ανθρώπους  καταξιωμένους στη δουλειά τους, αλλά και νέους που θα προφέρουν με τις φρέσκες ιδέες τους και την όρεξη τους για δουλειά. Υπάρχουν  επιστήμονες, επαγγελματίες, ακαδημαϊκοί, αλλά και άνθρωποι που αγωνίζονται για το μεροκάματο. Αυτό που χρειάζεται η πόλη είναι να συζητήσουμε με υπευθυνότητα και να συμφιλιωθούμε. Θα συμμαχήσουμε όλοι για να φτιάξουμε μια πόλη για όλους. Για τον λόγο αυτό, έχω ξεκαθαρίσει πως στο ψηφοδέλτιό μου χωρούν όλοι όσοι πιστεύουν στην Ενωμένη Ευρώπη, στην ανοιχτή κοινωνία, στην ελεύθερη οικονομία. Δεν δίνω χώρο στους ακραίους και τους λαϊκιστές.

 

ΕΡ. Σε πρόσφατες δηλώσεις σας εμφανιστήκατε με θλίψη και θυμό για την εγκατάλειψη της νέας παραλίας, της Αριστοτέλους, την πολύ βρώμικη πόλη, τα «αιώνια» εργοτάξια του μετρό, την εγκληματικότητα στο άβατο της πανεπιστημιούπολης, την εκτεταμένη παραβατικότητα, το πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό χάος της ΔΕΘ… Για όλα αυτά φταίει μόνο ο εκάστοτε δήμαρχος;

ΑΠ.  Τα παράπονα σου στον δήμαρχο, δεν λένε; Είναι δυνατόν να μένει ο δήμος έξω από κάδρο των ευθυνών; Αρρωσταίνω με αυτά που βλέπω. Είναι απίστευτη προσβολή για την πόλη, αυτό που συμβαίνει στη «βιτρίνα» της πόλης το παραλιακό μέτωπο, με το μαλλί της γριάς και τα καλαμπόκια. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να πηγαίνει ο άλλος να στήνεται στις ομπρέλες να βάζει μια ηχητική εγκατάσταση όπου τον βολεύει ότι ώρα τον βολεύει. Αυτά είναι αδιανόητες καταστάσεις και θέλω να τελειώσουν. Θα μπει μια τάξη στην πόλη και θα καθαρίσει. Η πόλη πρέπει να  βρει τον ρυθμό της.
Η Ροτόντα έχει γίνει ένα παζάρι τοξικομανών. Αυτά πρέπει να τελειώνουν. Δεν θα πάω εγώ να τους κυνηγάω. Θα πάει η αστυνομία όμως. Θα επιμείνω. Όπως πρέπει να καθαρίσει και το Πανεπιστήμιο. Είναι δυνατόν φοιτητές, καθηγητές και διερχόμενοι να κινδυνεύουν συνεχώς από κλοπές, επιθέσεις, διακινητές ναρκωτικών και «μπαχαλάκηδες»; Νομίζω ότι είναι καιρός να μιλήσουμε για όλα χωρίς υπεκφυγές, ταμπού και ψέματα. Η ανοιχτή πόλη σημαίνει και ασφαλής πόλη.

 

ΕΡ. Θα θέλαμε την κριτική σας για τη διοίκηση του Γ. Μπουτάρη. Πώς θα βαθμολογούσατε τον …απερχόμενο, δήμαρχο;

ΑΠ. Η διοίκηση Μπουτάρη, απέδωσε αρκετά στην δημιουργία μιας εξωστρεφούς εικόνας της πόλης, απέτυχε όμως να διαχειριστεί τα καθημερινά προβλήματα. Τα πολύ απλά, τα αυτονόητα, τα βασικά. Να φροντίσει για μια καθαρή πόλη, για κάδους που δεν βρωμούν, να μπει μια τάξη στα πεζοδρόμια και στο χάος που επικρατεί στους δρόμους. Αυτά είναι ό,τι ζούμε κάθε μέρα. Τώρα είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και την εικόνα της πόλης. Να αποκαταστήσουμε τη σχέση διαλόγου μεταξύ δημάρχου και πολιτών με επίκεντρο το συμφέρον της πόλης και των ανθρώπων της. Χρειάζεται διάλογος για να επανέλθουν το μέτρο και η ευθύνη. Έτσι θα χτίσουμε όλοι μαζί μια πόλη για όλους. 

 

ΕΡ. Μετά την πρόσφατη συνάντησή σας με τον κ. Μπουτάρη, είπατε πως «ο κάθε δήμαρχος βάζει διαφορετικό χρώμα στην πόλη και διαφορετικό κομμάτι από τον εαυτό του». Και ακόμα ότι «στην Ελλάδα κάνουμε μεγάλο λάθος όταν έρχεται ο επόμενος, να κατεδαφίζει τον προηγούμενο ως πρόσωπο και έργο». Τι χρώμα προτίθεστε να βάλετε στην πόλη, και κατά πόσο είστε αποφασισμένος να της …αφιερωθείτε;

ΑΠ. Θα σας απαντήσω αφαιρετικά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα πάψει να είναι το άσπρο – μαύρο το μοναδικό χρώμα που θα χαρακτηρίζει το δημόσιο διάλογο στην πόλη. Είμαι ανοικτός στα πάντα και αυτό θα είναι εμφανές. Ο λόγος του δημάρχου, χωρίς να στρογγυλεύει πρέπει να αποφεύγει την μονολιθικότητα και τη σύγκρουση για τη σύγκρουση.

           

ΕΡ. Ποιο λοιπόν είναι το προσωπικό σας όραμα και οι στόχοι σας για τη Θεσσαλονίκη του αύριο; Ποιες οι προτεραιότητες σας; Ποιο ή ποια πιστεύετε ότι είναι τα δυνατά σας σημεία, ώστε να κερδίσετε τους Θεσσαλονικείς στην κάλπη;

ΑΠ. Σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά. Και σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής και στα θέματα της καθημερινότητας. Το πρώτο μέλημα είναι να καθαρίσει η πόλη. Να καθαριστούν τα πεζοδρόμια, να πλυθούν οι κάδοι, να γίνει ότι χρειαστεί για να αλλάξει η βρώμικη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Δεν αρκεί όμως μόνο να καθαρίσει η πόλη, αλλά και να παραμένει καθαρή. Πρέπει να βρούμε ένα μοντέλο λειτουργίας που να εξασφαλίζει ότι αποφύγαμε το ενδεχόμενο να ξαναδούμε να σχηματίζονται «βουνά» σκουπιδιών. Ο δήμος έχει αποτύχει ως επιχειρησιακός φορέας που μπορεί να διαχειριστεί τον τομέα καθαριότητας στο σύνολό του. Παραχώρηση, λοιπόν, σταδιακά κάποιων υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες και τους υπάρχοντες εργαζόμενους με ρόλο εποπτικό, είναι το σχέδιό μου. Ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας για να μπει μια τάξη στους δρόμους της πόλης, παρεμβάσεις με έμφαση στην προσβασιμότητα ευπαθών ομάδων σε όλα τα σημεία της πόλης, χρήση των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες στα πάντα, στις μεταφορές, στην ενημέρωση, στην προβολή της πόλης στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη.

 

ΕΡ. Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης με δήμαρχο εσάς;

ΑΠ. Ως την ημέρα που θα ξεκινήσει ο πραγματικός αγώνας για να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην πόλη που λατρεύω. Ημέρα που θα ξεκινήσει ένα ταξίδι δημιουργίας και σκληρής δουλειάς. Η θέση του δημάρχου δεν είναι μόνο τιμητική είναι και θέση ευθύνης.  Θέλω να γίνουν όλα αυτά που υπόσχομαι και δεσμεύομαι ότι θα γίνουν. Το έχω αναφέρει και πριν, δεν μου αρέσουν τα ψέματα, θέλω να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια. Δεν θέλω ν’ ακούσω ποτέ το « δήμαρχε αλλιώς μας τα έλεγες και άλλα κάνεις».  Την ημέρα λοιπόν, που  οι πολίτες της Θεσσαλονίκης με επιλέξουν για να διοικήσω το δήμο, θα δοθεί το σήμα της εκκίνησης ώστε ν’ αρχίσουμε να παράγουμε πραγματικό έργο για την πόλη μας.

 

ΕΡ. Ποια η γνώμη σας για το σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο θα διεξαχθούν οι Αυτοδιοικητικές εκλογές;

ΑΠ. Η απλή αναλογική αποτελεί πράγματι ένα πρόβλημα για τη λειτουργία του δήμου. Είναι τραγικό λάθος και προφανώς συνειδητή επιλογή, να εξαρτάται η ζωή μιας πόλης από ένα διαρκές αλισβερίσι μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να εξουδετερώσουν στην πράξη αυτήν την κάκιστη μεθόδευση της κυβέρνησης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εκλογή δημάρχων που θα στηρίζονται σε στιβαρές πλειοψηφίες με συνοχή.

 

ΕΡ. Πόσο αναγκαίο θεωρείτε το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και κατά πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο στην πόλη;

ΑΠ. Καθόλου αναγκαίο δεν το θεωρώ. Το γραφείο Πρωθυπουργού είναι ακόμα επικοινωνιακό εφεύρημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που υποβαθμίζει μάλιστα την σχέση μεταξύ κοινωνίας, των τοπικών αρχών και της κεντρικής εξουσίας. Δείχνει το πώς σκέφτεται η κυβέρνηση την διαχείριση των αναγκών και των αιτημάτων των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Δηλαδή, η κυβέρνηση αντί να ασκεί πολιτικές που θα βοηθήσουν τον τόπο, λένε περάστε από το γραφείο μας και θα τα βρούμε.

 

7f1xr3stili.jpg

Σκοπιανό: «Ακρωτηριάζεται η ταυτότητά μας…»

 

ΕΡ. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το Σκοπιανό, λαμβανομένων υπ’ όψιν και των συνεχιζόμενων προκλήσεων από πλευράς Ζάεφ; 

ΑΠ. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κάκιστη συμφωνία. Η υπογραφή Κοτζιά για «μακεδονική ταυτότητα» και «γλώσσα» θα μας στοιχειώσει. Παράγει ήδη «τοξικά» αποτελέσματα. Με την  συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρόβλημα δεν λύθηκε, έγινε εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδος και φοβούμαι ότι θα μας ταλαιπωρήσει με άλλη μορφή για πολύ καιρό ακόμη.

Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι η λύση της υπόθεσης είναι πρωτίστως πολιτική και μπορεί ελάχιστα να προκύψει ως παράγωγο της ιστορίας. Το να αποδεχθεί η κυβέρνηση να μείνει αλώβητος ο Μακεδονισμός, με συγκατάνευση τάχα από την άλλη πλευρά της παραδοχής πως εμείς δικαιούμαστε να έχουμε μία άλλη εκδοχή της ιστορίας του ίδιου χώρου, είναι μια φαιδρότητα που την αποκρύπτουν με τεχνικά ή νομικίστικα επιχειρήματα όσοι συνηγορούν. Εγώ δεν  μπορώ να δεχθώ ότι ξαφνικά αποκτούμε κάποιους «Μακεδόνες» που έχουν την ψιλή κυριότητα αυτής της ιδιότητας και αφήνουν σε εμάς τη μισή επικαρπία. Το βρίσκω τραγικό.

Ο ίδιος, ως εκατό τοις εκατό Μακεδών, δυτικότερα και βορειότερα της Θεσσαλονίκης, μοιράζομαι με τους υπολοίπους συμπατριώτες μου της Βορείου Ελλάδος το ίδιο αίσθημα: πως ακρωτηριάζεται η ταυτότητα μας. Αυτό το αίσθημα ένιωσα όταν προσπάθησα να εξηγήσω το θέμα στον δεκάχρονο γιο μου όταν με ρώτησε τι είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

 

ΕΡ. Όπως έχουν επισημάνει πολλοί, το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, είναι μέγιστη εθνική πρόκληση. Ποιο το σχόλιό σας για τις εικόνες που αντίκρισαν πρόσφατα οι Θεσσαλονικείς στην Αριστοτέλους, αλλά και πώς εκτιμάται το όλο θέμα;  

ΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η καρδιά της πόλης, να μετατρέπεται σε αυτοσχέδιο καταυλισμό. Είναι μια θλιβερή εικόνα, αποτέλεσμα των θλιβερών πολιτικών που ακολουθούνται στο μεταναστευτικό ζήτημα. Σίγουρα, ένας δήμαρχος δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα που αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών όχι μόνο από πλευράς  της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς-Μ.Κ.Ο ,ΕΛΑΣ, Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής-για βρεθούν λύσεις που θα διατηρούν την εικόνα της τάξης, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές