Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης για χιονιά: Φέτος δεν πάγωσαν οι αλατιέρες

Χαρακτήρισε αναίτιο το κλείσιμο των σχολείων στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή

Το προσωπικό της καθαριότητας και της πολιτικής προστασίας του δήμου για την "εξαιρετικά μεγάλη αφοσίωση" στη διάρκεια της κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας, ευχαρίστησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα είπε ότι έδειξαν μεγάλη αφοσίωση τουλάχιστον τρία 24ωρα, από νύχτα σε νύχτα για να γεμίσουν σε τους δρόμους αλάτι, όσο περισσότερο γινόταν και σε όσους δρόμους ήταν βατοί καθώς τα μηχανήματα δεν μπορούν να πάνε παντού.

"Δεν θα εκφράσω μόνο τη δική μου ευαρέσκεια αλλά όλων των πολιτών. Μόνο καλά σχόλια ακούσαμε εκτός από μερικούς οι οποίοι το έκαναν για αντιπολιτευτικούς λόγους και είπαν ότι δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας", πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος είπε εξάλλου ότι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ή των κατοικιών έχουν υποχρέωση να καθαρίζουν τα πεζοδρόμια, ή τουλάχιστον να ανοίγουν ένα διάδρομο.

Όσο για το αλάτι, είπε ότι "δόθηκε πάρα πολύ". "Φέτος δεν πάγωσαν οι αλατιέρες" σημείωσε εξάλλου.  

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, υποστήριξε ότι "αναίτια" δεν δούλεψαν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με απόφαση της Περιφέρειας.

"Πήρε μια γενική απόφαση. Πιθανόν μερικά σχολεία στην περιφέρεια, στα πιο ορεινά μέρη να μην μπορούσαν να δουλέψουν. Αλλά στη Θεσσαλονίκη, όλα τα σχολεία ήταν πεντακάθαρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήραν αυτήν την απόφαση", τόνισε.

Το μελανό σημείο, σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι όταν βρέχει και τα παιδιά πάνε στο σχολείο, δεν βγαίνουν στην αυλή, μένουν μέσα. Γιατί τώρα που έρχεται το χιόνι να βγουν έξω στην αυλή;  Αναφέρθηκε ακόμη και στην κριτική που ασκήθηκε στο δήμο για την αντιμετώπιση της καθαριότητας της πόλης στη διάρκεια του χιονιά, από τους υποψηφίους δημάρχους, σημειώνοντας ότι υπάρχει μόνιμη έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα.

Μ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο κοστίζει η Eurovision: Τι συμβαίνει με τις διαφημίσεις - Τηλεθεατές και έσοδα
Είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος τηλεοπτικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.
Πόσο κοστίζει η Eurovision: Τι συμβαίνει με τις διαφημίσεις - Τηλεθεατές και έσοδα