Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε μετανάστες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του δήμου Θέρμης – Πού πραγματοποιούνται

Ξεκίνησαν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για ενήλικες μετανάστες πρώτης γενιάς που διοργανώνει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του δήμου Θέρμης όπως κάθε χρόνο. «Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη Ν. Ραιδεστό, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και η διδασκαλία γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές δασκάλους. Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του σχολείου κα  Στεργιανή Φασούλα και το δάσκαλο κ. Γιάννη Χατζηγιάννη για την εθελοντική του προσφορά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο thermilearning.blogspot.com.

Σημειώνεται ότι παράλληλα, πραγματοποιούνται μαθήματα αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά των μεταναστών, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας και Συντάγματος,  για τα οποία το ΣΕΜ δέχεται συμμετοχές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα μαθήματα προέκυψαν ως ανάγκη μέσα από τις διαβουλεύσεις και τις επαφές του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών με τις κοινότητες, και υλοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο δήμο Θέρμης.

«Με την εκμάθηση των ελληνικών, της ιστορίας και του συντάγματος της χώρας μας, ενισχύεται η δυνατότητα των μεταναστών να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και δίνεται η ευκαιρία για ομαλή ένταξη, αφού με αυτόν τον τρόπο αποκτούν πρόσβαση σε βασική πληροφόρηση και παράλληλα οι γονείς αποκτούν τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες για να παρακολουθούν την πρόοδό των παιδιών τους στο σχολείο», σημειώνεται.

«Τα παιδιά των μεταναστών, από την άλλη, που γεννιούνται, μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται στην Ελλάδα, δεν έχουν επαρκή επαφή με τη μητρική τους γλώσσα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην επικοινωνία τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποτελέσουν μια γερά θεμελιωμένη γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών», αναφέρει η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Άννα Μίχου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γρ. Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του δήμου Θέρμης.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαμιμίκος για ΠΑΟΚ: Με σχέδιο, υπομονή και αυτοπεποίθηση, χτίζουμε τη νέα εποχή
Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει, για να ανοίξει ένας ακόμη μεγαλύτερος - Το καλοκαίρι του 2027 θα αρχίσουν οι εργασίες για το νέο γήπεδο
Παπαμιμίκος για ΠΑΟΚ: Με σχέδιο, υπομονή και αυτοπεποίθηση, χτίζουμε τη νέα εποχή