Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Σάββατο για βόλτες - Υψηλές θερμοκρασίες

Η πρόγνωση του καιρού

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις, τοπικές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Παράλληλα σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς , στην Ήπειρο από 5 έως 17, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 17, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα νησιωτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίσιο τέλος στην πολύωρη ταλαιπωρία επιβατών και πληρώματος ταχύπλοου
Το πλοίο αντιμετώπισε αδυναμία προσέγγισης στο λιμάνι της Νάξου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων - Έδεσε τα ξημερώματα
Αίσιο τέλος στην πολύωρη ταλαιπωρία επιβατών και πληρώματος ταχύπλοου