Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Μια δωρεάν βραδιά παρέα με τα άστρα στο ΝΟΗΣΙΣ

Θεσσαλονίκη: Μια δωρεάν βραδιά παρέα με τα άστρα στο ΝΟΗΣΙΣ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με αστροπαρατήρηση, διαλέξεις, μουσική και πειράματα

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

Μια βραδιά παρέα με…. τα αστέρια έχουν ετοιμάσει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με το Αρσάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στην εκδήλωση με τίτλο «Οι πολλαπλές Όψεις του Ουρανού» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 (ώρες 17:00 - 21:00) στο ΝΟΗΣΙΣ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, διαλέξεις, πειράματα και αστροπαρατήρηση και έχει ελεύθερη είσοδο.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τη διάλεξη του αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Φυσικής ΑΠΘ κ. Κλεομένη Τσιγάνη με θέμα «Αστεροειδείς, ο ρόλος τους στην εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος» (18.00-19.00), ενώ μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση με μαθητές του Αρσακείου και το ευρύ κοινό.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μουσικοθεατρική παράσταση των Opera Chaotique με τίτλο «Απ’ όλα τ΄άστρα τ’ ουρανού ένα είναι που σου μοιάζει» με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης (19.15-20.30).

Τι να περιμένετε; Ένα μελωδικό ταξίδι στ’ αστέρια, στο απροσδόκητο κι αχαρτογράφητο σύμπαν της ποίησης. Η νέα παράσταση των Opera Chaotique (Γιώργος Τζιουβάρας / Tenorman -φωνή, αφήγηση και πιάνο, και Χρήστος Κουτσογιάννης / Voodoo Drummer -ντραμς)  – με τη συμπαράσταση των παιδιών του Αρσακείου – στρέφοντας παιχνιδιάρικα το βλέμμα στις μικρές και υποφωτισμένες πτυχές της ζωής σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ποιητών, ξανοίγεται σε ένα μουσικό οδοιπορικό στον αστερισμό των ποιητών και των δημιουργών. Έρωτες, πάθη και αγωνίες ανθρώπων αντιπαλεύουν όπως το φως με το σκοτάδι, μέχρι να μεταπλαστούν σε αριστουργήματα της ποίησης, της στιχουργικής και της μουσικής. Μέσα από επιλεγμένα ποιήματα και γνωστά τραγούδια σε στίχους και ποίηση του Νίκου Γκάτσου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μάνου Ελευθερίου και άλλων πολλών, η παράσταση μάς προ[σ]καλεί να αναγνωρίσουμε «απ’όλα τ’ άστρα τ’ ουρανού» εκείνο το «ένα», που λάμπει και μας φωτίζει με τον δικό του μυστικό τρόπο.

Στο τέλος της βραδιάς θα γίνει αστροπαρατήρηση στον νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (20.30-21.00).

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά βλέπει η ΕΜΥ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τι ώρα βγαίνουν σήμερα τα εισιτήρια – Οι τιμές ανά θύρα