Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαμαντόπουλος: «Ακατέργαστο διαμάντι» ο δήμος Δέλτα

Οι προτεραιότητες στην ατζέντα του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Δήμος μας»

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Τα 5 κύρια θέματα στην ατζέντα της διεκδίκησης του δήμου Δέλτα, ανέλυσε σήμερα το μεσημέρι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Δήμος μας».

Χαρακτήρισε το δήμο Δέλτα «ακατέργαστο διαμάντι» που «έχει τη δυναμική να αλλάξει επίπεδο, να ξεφύγει», καθώς «έχει πυλώνες ανάπτυξης οι οποίοι έχουν μείνει ανεκμετάλλευτοι». Αυτοί, όπως συνέχισε, δεν είναι άλλοι από τη βιομηχανική περιοχή, το ΑΤΕΙΘ, τον φυσικό πλούτο της περιοχής (Δέλτα Γαλλικού, Δέλτα Αξιού, λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου), όπως επίσης και η δυναμική της καλλιέργειας του ρυζιού αλλά και της μυδοκαλλιέργειας. Tόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός brand name για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου ενώ σε ότι αφορά την ατζέντα του συνδυασμού «ο Δήμος μας», είπε ότι Νο1 είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. «Έχουμε στόχο να μη γίνουμε οι κλασσικοί επαίτες του υπουργείου, αλλά να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους άντλησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για να παράξουμε πολιτική και να αλλάξουμε την καθημερινότητα στο δήμο», όπως είπε. Για την καταπολέμηση της ανεργίας και ειδικά της ανεργίας των νέων επιστημόνων ο συνδυασμός προτείνει μεταξύ άλλων την αξιοποίηση, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται στην καρδιά της βιομηχανικής περιοχής «το οποίο είναι έρημο και διαλύεται», ώστε να δημιουργηθούν κυψέλες εργασίας, «να ανταμείψουμε και να επιβραβεύσουμε τους αριστούχους, να τους δώσουμε χώρο εργασίας σε αυτό το κτίριο, ενώ παράλληλα θα τους δημιουργήσουμε και την απαραίτητη διασύνδεση με τη ΒΙΠΕΘ αλλά και με την τοπική κοινωνία». Όπως είπε, η διασύνδεση του ΑΤΕΙΘ με τη ΒΙΠΕΘ και με αρωγό το δήμο μπορεί να μετατρέψει την περιοχή σε ζώνη έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης. Μίλησε ακόμη για το ζήτημα της ασφάλειας τόσο εντός της ΒΙΠΕΘ, όσο και στο δήμο γενικότερα, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, για τα ζητήματα καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, μοντέρνα, ψηφιακή διοίκηση του δήμου αλλά και για το περιβάλλον και την ενεργειακή ανάπτυξη με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όσο για την απόφαση διεκδίκησης του δήμου, τόνισε ότι η ανάγκη γεννήθηκε «εξαιτίας της στασιμότητας που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια». «Το μεγάλο στοίχημα του ενιαίου δήμου δεν μπόρεσε να το αντιληφθεί κανείς δήμαρχος που πέρασε από το 2010 και μετά», όπως είπε.

Με σλόγκαν «για μια καλύτερη ζωή στο δήμο Δέλτα» και σήμα το γράμμα «δέλτα» το οποίο σχηματίζεται από 9 πολύχρωμες γραμμές, που σηματοδοτούν τα εννέα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, ο κ. Διαμαντόπουλος συγκροτεί ένα «μοντέρνο» ψηφοδέλτιο, το οποίο «εκφράζεται από όλο το δημοκρατικό τόξο» αποτελούμενο από «νέους, προοδευτικούς, ανανεωτικούς» ανθρώπους. Ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν και δεν αναζητούν κομματική στήριξη. «Είναι αυτονόητο ότι είναι ανεξάρτητος ο συνδυασμός και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο «κορμός» του ψηφοδελτίου απαρτίζεται από άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-50, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός, που αποκλείει νεότερους αλλά και μεγαλύτερους στην ηλικία, όπως τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα γίνει το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, στα Διαβατά, όπου θα παρουσιαστούν και οι βασικές αρχές και θέσεις του συνδυασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ