Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η αγορά εκπέμπει SOS για τα κρούσματα εγκληματικότητας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μας κλέβουν και αυτά τα λίγα που βγάζουμε, τονίζει η ΟΕΕΘ

Δέκτης καθημερινών παραπόνων από Επαγγελματίες και Εμπόρους της πόλης για το ζήτημα της εγκληματικότητας γίνεται η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ζητώντας αύξηση περιπολιών και εντατικοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας. Όπως τονίζουν καθημερινά γίνονται μάρτυρες βίαιων περιστατικών ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. "Δεν είναι δυνατόν μετά τα τόσα βάρη που έχουμε επωμιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της οικονομικής κρίσης να βλέπουμε να μας κλέβουν και αυτά τα λίγα που βγάζουμε", τονίζουν χαρακτηριστικά οι έμποροι και οι επαγγελματίες.

Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη και τα φαινόμενα των κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών και όλων των ειδών αστικών εγκλημάτων έχουν πάρει όχι απλώς ανησυχητικές διαστάσεις στην πόλη μας αλλά πλέον αποτελούν τις κύριες αιτίες ανησυχίας και ανασφάλειας των πολιτών, των καταστηματαρχών, εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες βίαιων περιστατικών, ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας, με αδίστακτους κακοποιούς να εισβάλλουν οπλισμένοι στα καταστήματα, να αρπάζουν με απειλές και θράσος το υστέρημα των πολιτών και πολλές φορές η βία που χρησιμοποιούν να έχει μοιραία αποτελέσματα. Τα παράπονα της αγοράς είναι έντονα καθώς πλέον έχει χαθεί το αίσθημα ασφάλειας. Καταστηματάρχες και πολίτες ζουν με τον καθημερινό φόβο πως αυτοί θα είναι τα επόμενα θύματα ληστείας ή διάρρηξης ενώ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για την σωματική τους ακεραιότητα.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί καθώς γίνεται δέκτης καθημερινών παραπόνων από Επαγγελματίες και Εμπόρους της πόλης μας. Τον Σεπτέμβριο του 2018, στην συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό επισημάναμε το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ το είχαμε αναδείξει και προηγουμένως με στοχευμένες παρεμβάσεις, και ζητήσαμε να εγκύψει άμεσα η Πολιτεία πάνω από το πρόβλημα καθώς οι κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις του αποτελούν άμεσο κίνδυνο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης.

Για ακόμη μια φορά ζητούμε άμεση αύξηση των περιπολιών και εντατικοποίηση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Αύξηση των πεζών και μηχανοκίνητων δυνάμεων με ακόμα περισσότερες δυνάμεις στον δρόμο και στην αγορά προκειμένου να καλλιεργηθεί και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ζούμε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά, όπου οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες με δυσκολία τα βγάζουμε πλέον πέρα. Δεν είναι δυνατόν μετά τα τόσα βάρη που έχουμε επωμιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της οικονομικής κρίσης να βλέπουμε να μας κλέβουν και αυτά τα λίγα που βγάζουμε. Ζητάμε επιτέλους να μας προστατέψετε

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο