Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: «Παράνομα» ανοιχτό το πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας

Τι αναφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την άρνηση του ιδιοκτήτη να αποχωρήσει

Νέα κόντρα για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά ανάμεσα στον κεντρικό Δήμο και τον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ που αρνήθηκε σήμερα Τετάρτη (20/2) να αποχωρήσει από το χώρο. Όπως τονίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης «ο ίδιος (σ.σ. ιδιοκτήτης του πάρκινγκ) κατά τρόπο προδήλως παράνομο αρνήθηκε να το πράξει, συνεχίζοντας τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης».

"Κανονικά έπρεπε να φύγει οικειοθελώς όπως είχε υποσχεθεί και εγγράφως και προφορικά ότι θα κάνει ", τόνισε στo typosthes.gr η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άννα Αγγελίδου, τονίζοντας ότι ενημερώθηκε εγκαίρως, μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, ότι το έργο ξεκινάει. "Είναι χωρίς σύμβαση μίσθωσης, βρίσκεται μέσα στο ακίνητο με αποζημίωση χρήσης", όπως σημειώνει.

Η διοίκηση του δήμου εξετάζει το ενδεχόμενο να ξαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του επιχειρηματία, καθώς έχει δυο νέα δεδομένα: Την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανάπλαση και συγχρόνως το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί από τις εποπτεύουσες ελεγκτικές υπηρεσίες οι κυκλοφοριακές μελέτες, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που είχε έρθει αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει λάβει έγκριση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την πλατεία Ελευθερίας

«Σχετικά με την άρνηση του παραχωρησιούχου – ιδιοκτήτη πάρκινγκ να εκκενώσει σήμερα την Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να εγκατασταθεί ο ανάδοχος που έχει αναλάβει το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισής της, η Διοίκηση του Δήμου ενημερώνει για τα εξής:

Ο παραχωρησιούχος έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως εδώ και μήνες ότι οφείλει να εκκενώσει τον χώρο, με δεδομένο ότι έχει προγραμματιστεί η ανάπλαση της Πλατείας. Καλή τη πίστει και κατόπιν σχετικού αιτήματός του, ο Δήμος του επέτρεψε να παραμείνει στον χώρο, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έναρξη των σχετικών εργασιών. Μετά την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών ενεργειών και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμος ενημέρωσε εκ νέου τον παραχωρησιούχο ότι πρέπει άμεσα να εκκενώσει τον χώρο, προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ωστόσο, ο ίδιος κατά τρόπο προδήλως παράνομο αρνήθηκε να το πράξει, συνεχίζοντας τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης.

Να σημειωθεί ότι ο παραχωρησιούχος με έγγραφο που είχε αποστείλει στις 23 Φεβρουαρίου 2018 δήλωνε ότι παραιτείται ρητά και ανεπιφύλακτα από το δικαίωμα άσκησης ανακοπής και αιτήσεως αναστολής κατά ενδεχόμενου πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευθύς εξ αρχής, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, εφόσον ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να προβεί σε βιοκλιματική αναβάθμιση και ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και επομένως ενδιαφέρεται, ευλόγως, να έχει στη διάθεσή του ελεύθερο τον χώρο της πλατείας για τις ανάγκες του έργου, είναι απολύτως σεβαστή για εμάς οποιαδήποτε απόφασή σας για τη μεταβολή του χαρακτήρα της πλατείας, χωρίς να υφίσταται ουδεμία πρόθεση από πλευράς της Εταιρίας μας να φέρει το παραμικρό πρόσκομμα στην υλοποίηση των σχεδιασμών του Δήμου». Δυστυχώς, όμως, αθέτησε κατά τρόπο απαράδεκτο και προδήλως κακόπιστο τόσο την έγγραφη, όσο και τις επανειλημμένες προφορικές του δεσμεύσεις να μη δημιουργήσει πρόβλημα, παρά την καλή θέληση που επέδειξε η Δημοτική Αρχή.

Η Διοίκηση του Δήμου είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο που της δίνει ο νόμος, προκειμένου να περιφρουρήσει τη δημοτική περιουσία και να ξεκινήσουν στον προβλεπόμενο χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις, οι εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας σε χώρο μνήμης, πρασίνου και αναψυχής».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ