Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Με… Beleaf σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας 18 μαθητές (ΦΩΤΟ)

Μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ανέπτυξαν εφαρμογή για τα προβλήματα στο αστικό περιβάλλον

Ονομάζεται beleaf, είναι μία καινοτόμα εφαρμογή για smartphones και φιλοδοξεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πολλαπλών και πολυεπίπεδων προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος, δίνοντας την ευκαιρία στο χρήστη να ενημερώνει σχετικά τον οικείο δήμο. Παράλληλα, είναι το ερευνητικό και εκπαιδευτικό project 18 μαθητών του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μέλη του club επιχειρηματικότητας του ιδρύματος και αποτελεί τη συμμετοχή τους στην εμπορική έκθεση και διαγωνισμό για την ανάδειξη των τριών καλύτερων «εικονικών επιχειρήσεων» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos κι διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

«Η εφαρμογή δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το mockplus. Ένα πρόγραμμα δημιουργίας εφαρμογών για κινητά και υπολογιστές. Οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσα από σεμινάρια για τη χρήση του προγράμματος και έπειτα μόνοι τους σχεδίασαν και κατασκεύασαν την εφαρμογή», είπε ο καθηγητής Πληροφορικής, Νίκος Μισιρλής. «Οι χρήστες θα μπορούν να φωτογραφίζουν ένα πρόβλημα στο αστικό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα ένα γεμάτο κάδο, εμπόδια σε ράμπες αναπήρων, νεκρά ζώα δίπλα σε μία δημόσια βρύση, ρύπανση κτλ και να το επικοινωνούν στις αρμόδιες δομές του δήμου», ανέφερε η «πρόεδρος» της εικονικής επιχείρησης, μαθήτρια Ελευθερία Τοπάλογλου. Εξήγησε ότι το όνομα «beleaf» είναι ένα λογοπαίγνιο της λέξης believe που σημαίνει πίστη και leaf που σημαίνει φύλλο. «Η εφαρμογή εκφράζει την έμπρακτη πίστη μας στο περιβάλλον και την προστασία του», πρόσθεσε. 

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα καταγραφής του προβλήματος, σχολιασμού, παρακολούθησης της πορείας του αιτήματος προς το δήμο, εντοπισμό θέσης. Επιπρόσθετα οι χρήστες θα μπορούν να διαμοιράζουν τη φωτογραφία στα κοινωνικά μέσα. Οι πιο ενεργοί χρήστες να βραβεύονται από την εφαρμογή (leaderboard). H εφαρμογή της beleaf έχει χαρακτηριστικά κοινωνικών μέσων αφού επιτρέπει τη διάδραση και μεταξύ χρηστών και μεταξύ πολίτη και δήμου.

beleaf_2.jpg

«Οι μαθητές αποκομίζουν πλήθος οφελών, από την ενασχόλησή τους με τον εξωσχολικό όμιλο. Μαθαίνουν πώς λειτουργεί μία κανονική επιχείρηση και διαπιστώνουν αν θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον κόσμο των επιχειρήσεων στο μέλλον. Ακόμη, αξιοποιούν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους και εκτιμούν την αξία της συνεργασίας για τον κοινό σκοπό της επιτυχίας της επιχείρησης. Ενισχύεται η συνέπειά τους, διότι καλούνται να φέρουν σε πέρας τις αρμοδιότητές τους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση και άνεση στην έκφραση των ιδεών τους, αφού καλούνται να τις μοιραστούν με την ομάδα. Τέλος, αισθάνονται παραγωγικοί και σημαντικοί, γιατί ωφελούν την επιχείρηση με τις υπηρεσίες τους», είπε η υπεύθυνη και συντονίστρια του Club Επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και μαθηματικός με ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων, κ.Γιώτα Χατζοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 οι μαθητές της Σχολής που συμμετείχαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είχαν κατακτήσει την πρωτιά την επιχείρηση “Vitalis”, η οποία διαχειρίζονταν καλλιέργεια λαχανικών από απόβλητα… ψαριών μέσω της διαδικασίας της ενυδρειοπονίας, ενώ πέρυσι συμμετείχαν με την εικονική εταιρία «Cochlea» που ως στόχο είχε να προωθήσει το λευκό χαβιάρι σαλιγκαριού.

H Μαθητική Εμπορική Έκθεση, με συμμετοχή 37 Γυμνασίων και Λυκείων από Βόρεια Ελλάδα, Ρόδο και Κρήτη, ξεκινά στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 15:00 με την απονομή τριών βραβείων των καλύτερων μαθητικών «επιχειρήσεων». Φέτος, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Μετά τις Εμπορικές Εκθέσεις (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) θα αναδειχθούν οι δέκα καλύτερες «εικονικές επιχειρήσεις» της Ελλάδας. Η νικήτρια του Πανελλαδικού τελικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2019, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό τελικό διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες και θα πραγματοποιηθεί στην Λίλ της Γαλλίας. 

beleaf_4.jpg

 

 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε βυθισμένος αρχαίος ναός με ελληνικά ευρήματα (ΦΩΤΟ)
Ανακαλύφθηκαν τα ερείπια ενός ιερού αφιερωμένου στην Ελληνίδα θεά Αφροδίτη, μαζί με μια κρύπτη με αρχαία ελληνικά όπλα αλλά και χάλκινα και κεραμικά...
Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε βυθισμένος αρχαίος ναός με ελληνικά ευρήματα (ΦΩΤΟ)
Λάρισα: Θρίλερ με τον ψαρά που αγνοείται στη Λίμνη Κάρλα - Αγωνιά όλο το χωριό
Οι συγχωριανοί του έχουν συγκεντρωθεί στο καφενείο – ΚΑΠΗ του χωριού και περιμένουν όλοι μαζί με αγωνία κάποιο νεότερο
Λάρισα: Θρίλερ με τον ψαρά που αγνοείται στη Λίμνη Κάρλα - Αγωνιά όλο το χωριό