Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για το σχολικό-διαδικτυακό bullying στα Βασιλικά

Από τους Κύκλους Μάθησης της Πόλης που Μαθαίνει, του δήμου Θέρμης – Πού και πότε θα γίνει

Σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός είναι το θέμα της νέας ενημερωτικής εκδήλωσης των Κύκλων Μάθησης της Πόλης που Μαθαίνει (ΚΥΜΑ). Το ΚΥΜΑ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι μία ομάδα ειδικών τόσο στην εκπαίδευση ενηλίκων όσο και σε ειδικά επιστημονικά πεδία, που συναντήθηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Ομάδα Εθελοντών Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Δήμου Θέρμης. Το ΚΥΜΑ προτείνει σταθερά από τη σύστασή του έως σήμερα επιμορφωτικά προγράμματα και ενημερωτικές εκδηλώσεις με επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας και την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών πραγματοποιείται ομιλία – εκδήλωση με αντικείμενο τον δικτυακό και σχολικό εκφοβισμό.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και αναλυτικά θα περιλαμβάνει δύο εισηγήσεις:

• Εισήγηση “Δικτυακός εκφοβισμός (Cyberbullying) – Πρακτικές αντιμετώπισης με εισηγητή τον Δρ. Δημήτριο Γουδήρα – Καθηγητή Ψυχοπαιδαγωγικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

• Εισήγηση “Ο σχολικός εκφοβισμός και πως συνδέεται με τη θεωρία του δεσμού προσκόλλησης “

Την ενημερωτική εκδήλωση, συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο της Θέρμης Πόλη που Μαθαίνει, η Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας και η Επιτροπή δια Βίου Μάθησης Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Επιμορφωτών ενηλίκων Θέρμης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προανακριτική για Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να μην γίνει η αυριανή ψηφοφορία ανά πρόσωπο και αδίκημα»
Προανακριτική για Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία
Μερτς: «Το Ισραήλ κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας με τις επιθέσεις στο Ιράν»
Είμαστε και εμείς θύματα αυτού του καθεστώτος. Αυτό το καθεστώς των μουλάδων έχει φέρει τον θάνατο και την καταστροφή στον κόσμο
Μερτς: «Το Ισραήλ κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας με τις επιθέσεις στο Ιράν»